Reklama

Reklama

The Maker

Krátkometrážní / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Austrálie, 2011, 6 min

Potemnělá komůrka, staré lexikony, herbáře, atlasy a slovníky, v košíku role starých látek, v přihrádce knoflíky a na stole jedny velké přesýpací hodiny. Tajemná bytost začíná tvořit, začíná vyrábět dalšího ze svého druhu. Kdo je však oním stvořeným? (Segrestor)

Recenze (72)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Kratučkých päť minút tej najrýdzejšej filmárčiny, akú jej daný rozsah môže dovoliť. The Maker je nádherne vymodelovaný a nápadito spracovaný príbeh ťažkého údelu malého stvoriteľa, ktorý dojíma a vyvoláva zimomriavky. Tu už nehovoríme o najlepšom krátkom animáku, ale o famóznom umeleckom diele, ktoré vo svojej kategórii nemá konkurenta. (10/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Animáků se zajímavou pointou a nádherným řemeslným zpracováním nebude nikdy dost a dosyta se na to nepůjde vynadívat. Za prohlídku stojí i krátký film o filmu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hodiny každému z nás nemilosrdně ukrajují čas. Originální krátkometrážní snímek s podmanivým hudebním doprovodem a s krapet nečekaným koncem ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování - pro podivné loutky všeho druhu mám slabost, pro ruční animaci zrovna tak... A o houslích ani nemluvě. Pointu sice odhadne asi úplně každý, ale s tím se nedá nic dělat. Hlavnímu hrdinovi říkám doktor Králíkenstein. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nádhera! Od skvělé hudby, přes můj oblíbený styl animace po nádherný příběh. Nejlepší krátkometrážní animák všehomíra. Amen Howgh ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nemám co bych vytknul. Zajíček bezvadnej, jeho vzhled a štramácký obleček na mě udělal dojem, akorát protějšek mohl dostat hezčí šatičky, ty se mě moc nelíbily. No a to vyústějí bylo opravdu parádní. Konečně zase další kraťas, který se povedl a měl něco do sebe. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hudba i zpracování, ale teprve, když mě zamrazilo z pointy, vylezlo to na čtyři. Edit (25.6.2013): S odstupem času pět. Vizuálně i hudebně překrásné, příběh beze slov mi i po víc jak půl roce brouzdá podvědomím. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborný kraťas, ktorý by som si s jeho krásnym spracovaním vedel predstaviť aj v dlhšej forme. Kezelos má rozhodne talent! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Působivá animace a skvěle se hodící hudba. Co by se asi stalo kdyby nestihl vytvořit další ? Nekonečnému příběhu by byl asi rázem konec. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný dôkaz toho, aké sú králiky depresívne. Perfektná animácia, hudba, pointa... Super kraťas, aj keď kvalít Kezelosovho predošlého počinu nedosahuje. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo niečo neskutočné, také temné a záhadné pritom tak nádherné. Najskôr som nechápala tým husľovým výrezom na čele toho králikodlaka alebo čo to bolo, ale hneď ako sa začala tá hudba bolo mi to jasné a postupne ako príbeh plynul som to chápala lepšie a lepšie. Náááádherné. Som veľmi milo prekvapená týmto kraťasom. Smutný koniec ma fakt očaril. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi rád se zařadím mezi kejválky, že zpracování je zkrátka na výbornou. Zmenšený zajda z Donnieho Darka dostal příležitost ukázat, co v něm je. Že není jen odpuzující zapomenutelná postavička a rozjíždí to ve velkém. Hned si chce udělat družku, aby nebyl v podivné laboratoři tak sám. Proces výroby je zoufale pomalý, nedaří se, čas utíká rychleji a rychleji a napětí prudce stoupá. I tak ale maličká, nevýrazná pointa dokáže docela dobře vyrazit dech. Osobně si myslím, že v sobě ukrývá víc obecnějších otázek, než by tomu člověk u animovaného krátkometrážního filmu čekal, ale ty sem spoilerovat nebudu. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pointa mě totálně rozbila!Kezelos je v oboru machr, zase ta jeho úžasně morbidní animace, nádherná hudba a hlavně ta myšlenka, nevzpomínám si, kdy mě pointa takhle kopla a kór u krátkometrážního animáku....úžasné...smekám.100%. ()

Reklama

Reklama