Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

maseer2 

všechny recenze uživatele

nechci znít jako cynik - námět to je samozřejmě silný (třebaže už x-krát jinde viděný), ale jeho zpracování je hrozně otravné, nudné, plné klišé a celkově to celé působí prvoplánově a dost nereálně.. Dakota Fanning je navíc naprosto nezajímavá, takže mi nezbývá, než dát téhle nevýrazné podívané 2 hvězdičky.. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude hodně dobrý, ale že to bude dokonalý a naprosto bez chyby až tak ne. Děj celého filmu jsem hrozně moc prožívala. Dost slz taky padlo, ale to se dalo čekat. Dakota je vážně neuvěřitelná. Povtrdila to už v několika filmech, ale tady byla zatím nejlepší. Zahrát tak vážnou roli není jen tak. Tahle tématika se v poslední době ve filmech objevuje často, ale mě to nevadí. V tomhle filmu byla zpracovaná výborně a myslím, že dojmy budu vstřebávat dlouho. Zatím bez pochyb nejlepší film, co jsem tenhle rok měla možnost vidět. Jasných 100%. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby mi nebol ten chalan nesympatický, určite dám 5*. Pár detailov mi vadilo, ako napríklad keď žena v strednom veku nevie čo je to leukémia, alebo keď sa ďalšia zrelá žena opýta či na krvácanie z nosa pomôže aj mrazená kukurica, pretože hrášok nemá... Dúfam, že Američania v globále nie sú takí tupí. Ale v záplave vtipov, dojemných scén a záverečného vyznenia, na všetky podobné chybičky zabúdam a netajím sa veľkou spokojnosťou. Jeden z najlepšie vysporiadajúcich sa filmov s témou smrteľnej choroby. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po 50 / 50, Restless a dalších přišel další film se stejným tématem, ale tentokrát je hlavní hrdinkou Tessa, dívka v mém věku, se stejnými radostmi i starostmi jako já... A konec je taky poněkud jiný. Možná se to někomu může zdát jako hra na city, ale je to prostě krutá realita a takové filmy o rakovině prostě jsou. Ne vše ve filmu bylo dokonalé, ale prostě splnil to, co asi mě, rozbrečel mě a dlouho mi ležel a bude ležet v hlavě. Už ho nikdy nechci vidět (jistě každý pochopí proč), ale přesto 5 hvězdiček a to bez rozmýšlení... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší srdcervúci film :( Až mi z toho smutno zostalo... Ale aj takéto filmy treba, lebo aj takýto je občas život - mozaika momentov, ktoré sa jedného dňa skončia. Presne aj takýto bol príbeh sympatickej Tessy, ktorá to po zdĺhavej liečbe vzdala a namiesto strastiplného umelého predlžovania života sa rozhodla prežiť svoj život až do konca bez obmedzení. K tomu všetkému si spravila zoznam toho, čo chce ešte stihnúť a k tomu jej následne pomáhala jej kamoška Zoey a následne jej "anjel" Adam. To všetko mi však až príliš pripomenulo scény z filmu A Walk to Remember - a hlavne z tohto dôvodu nemôžem film ohodnotiť ako ojedinelý a výnimočný zjav, takže práve toto najviac ublížilo inak zaujímavému príbehu. Nebyť toho, bolo by to oveľa hodnotnejšie... A popravde, aj samotná tematika rakoviny a umierania už je trochu klišé (aj keď za každým vytvoria v človeku nové dojmy a donútia ho zamyslieť sa nad krehkosťou života). Ale odhliadnuc od toho celého, zaujali ma hlavne tie medziľudské vzťahy a ako sa k Tesse správala jej rodina, jej priatelia a ostatní. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V knižní předloze má Tessa hnědé vlasy. Olivia Williams, která ztvárnila matku Tessy, však nosila při natáčení blond paruku, a tak mohla Dakota Fanning jako její dcera zůstat blondýnou. (zuza99)
  • Jedná se o adaptaci novely "Before I Die" britské spisovatelky Jenny Downham, která byla prvně publikována v roce 2007. (Riddick77)

Reklama

Reklama