Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že místy to bylo vážně skvělé, ale převažovaly chvíle nudy. Matthew McConaughey je skvělý herec a pokaždé mě v tom utvrdí oproti Zacu Efonovi, ten podle mého názoru nemá co dělat ve filmech této kategorie, ale patří do skupiny, která je určitě pro mládež. Nicole Kidman předvedla, jak zachovalá pořád je a jaká je herečka; potěšila mě. Kdyby to nebylo tak zdlouhavé a nudné a klasicky trapně protinegerské, tak by to možná překročilo průměr. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných postav, nepříjemných situací a nepříjemných závěrů. Ani sám nevím, nakolik mi to vadilo a nakolik vyhovovalo, každopádně jde o intenzivně nepříjemný film. Škoda, že do hlavní role nebyl obsazený lepší herec - Efron vynakládá veškerou energii na to, aby nebyl "hezoun z Highschool Musical", ale zapomíná na to, že by tu měl i někoho hrát. 3 a 1/2 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem snad jediný, kdo u sebe nosí mačetu, ne?" Nemohu být reportérem New York Times, protože nejsem černoch z falešného Londýna, nekouřím po večerech ztopořené ptáky, neutahám aligátora při plaveckých závodech a důležité informace si před zveřejněním obvykle ověřím. Nicméně tohle investigativní vytahování psychopata z basy mne celkem bavilo, i když některé scény (útok medúz, Wardův teplý večírek či návštěvy vězení) scénárista rafinovaně tak přetunil, že z celkem napínavé podívané vyslintal dost nevyrovnaný blábol. Ovšem proměna kdysi romantického Cucáka v nadržené hovado byla vynikající a já mu tleskám všemi svými zakrvavenými mačetami. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Problém je rovnako v scenári ktorý nevie čo je podstatné, ako v osobe režiséra ktorému chýba súdnosť. Zaprvé; Scenár zhruba polovicu stopáže rozoberá asi milión rôznych vecí, neposúvajúcich dej dopredu (vzťah so slúžkou, homosexualita, rasizmus, svatba...) a Cusackovi ako najzaújimavejšej postave filmu, tak necháva nejakých úbohých pätnásť minút aby sa prejavil, prípadne dokázal prekvapovať. Vlastne celé to malo byť napísané úplne inak. Zadruhé; Režisér viditeľne esteticky necíti a starnúcu Nicole Kidman aranžuje do takých póz, že by to dvadsiatka ledva uhrala; nehovoriac o Efronovi, ktorému každý záber v ktorom mohol byť bez trička, režisér využil nato, aby bez toho trička naozaj bol (hovorí sa tomu Twilight Syndrome). Tieto veci mi vadili a kazili dojem, pretože téma to nie je márna a zaslúžila si iné spracovanie. Také, ktoré by sa sústredilo na ňu, a nie na vzťahy všetkých vedľajších postáv - také, ktoré by malo súvislý príbeh a vedelo čo je preňho dôležité. Na druhú stranu; pár scén bolo skvelých, pár pekne úchylných, Macy Gray hrala prefektne a McConaughey-ho delí tak jedna rola od toho, aby sa stal neoficiálnym králom vidláckeho thrilleru. Možno to bude Mud... 65% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)

Reklama

Reklama