Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity. Polovina postav přeexponovaná takovým způsobem, že jejich výstupy se často pohybují na hraně mezi samoúčelnou exhibicí a parodií. Plus podivné žánrové rozkročení mezi dramatem, romancí a thrillerem, přičemž ani v jednom ohledu to na mě nefungovalo tak, jak mělo a mohlo. Když pak v závěru vezme Cusack do rukou sekeru, je už pozdě. Technicky ale zrealizováno s grácií. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké výkony v čele s nečekaně slizkým a tedy působivým Johnem Cusackem jsou hlavní devizou tohoto jinak mdlého a nedotáhnutého snímku. Dějové linie se zpočátku rýsují slibně, jenže v konečném důsledku nejsou schopny diváka oslovit a zapsat se do něj. Zejména tedy postavy nám i s přibývajícími minutami zůstávají lhostejné a to je problém, neboť film se na nich snaží stavět. Kriminální linie vyšumí absolutně do ztracena a celkově to nezachrání ani zajímavá kamera... 5/10 ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jednooký Matthew McConaughey, nahý Zac Efron a Nicole Kidman s obličejovými výrazy o škále panenky barbie - to jsou jediné tři věci, na které si v souvislosti s tímto filmem vzpomenu. Opravdu nemohu uvěřit, že s tolika silnými jmény a tak atraktivním námětem mohlo vzniknout něco tak plytkého. Zásadní chybu bych hledal ve scénáři - ve filmu je věnováno příliš mnoho prostoru naprostým zbytečnostem a důležité informace posouvající děj padají prakticky mimoděk. Rovněž práce s postavami mi přišla poněkud neobratná - všechny mi z nějakého důvodu přišli jako vedlejší, těžko bych hádal, která z nich by měla být hlavní. Nemluvě o tom, že mi jejich osud byl zcela ukradený... Sečteno a podtrženo - každý z tvůrců nejspíš natáčel jiný film a výsledkem je tahle patlanina, bezduchá a zapomněníhodná. Škoda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když zkřížíte Nebezpečné hry a Černobílý svět, dostanete Paperboye, přičemž blíž budete prvnímu rodiči. Nicole Kidman ještě nějakej ten pátek bude fungovat jako sexuální symbol dvacetiletejch paniců, a my ji to přejeme, má na to. Přiznám se, že jsem Zacu Efronovi fandil ve všem, co dělal. Přiznám se rovněž, že mám slabost pro jižanský záležitosti, kde se vám při sledování potí i košile pověšená ve skříni, když je tam trochu sexu, násilí a krve. Stejně tak mě vždy dostanou filmy jako Palmetto či ještě líp a temněji Body Heat. Paperboye jsem si navíc dal kvůli retrostylizaci. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Film odohrávajúci sa na rozhorúčenej Floride nám sľubuje aj horúce chvíľky.Tak tam bolo ale horúco.Som to cítila až sem.A nebolo len dusno na pobreží,ale aj dusno celkovou atmosférou.Skvelé obsadenie hercov.Všetci tam hrali to,čo tam hrať mali.Cusackovi v roli väzňa/psychopata som verila každé slovo,každé gesto a pohľad. Kidman vniesla do filmu iskru,svetlo,prežiarila,oživila..Popasovala sa z dosť rozpačitými scénami. Medzi také najvýraznejšie scénky ,,kričí" scéna,ktorú by som kľudne označila za erotickú scénku roka,a síce telepaticko-orálny sex (vo väzení).Kidman to zahrala parádne a hlavne ku spokojnosti Johna.Je to Bohyňa.Zac Efron opäť chameleon.Jeden človek by ho nespoznal.Prekvapil nielen po fyzickej stránke,ale aj po stránke hereckej.Film prístupný jednoznačne od 15 vyššie.Hudba ma brala - vzrušujúca,úžasná,motivujúca.Tento snímok ma strašne oslovil.Nemám problém si to odpozerať s odstupom času ešte raz..Výborný nápad a dakujem im za tie dusné chvíľky,ktoré nám pripravili na horúcom pobreží.A aj vdaka takýmto snímkam sa mrazivé zimné mesiace stávajú o troška znesiteľnejšími.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických mestách Los Angeles a New Orleans a ich okolí. (MikaelSVK)
  • Nicole Kidman vytvorila „lacný“ vzhľad Charlotty sama, pretože v rozpočte chýbali peniaze na vizážistku. Ide tak o prvýkrát, keď si Kidman robila svoj vlastný make-up vo filme. (Astonko)

Reklama

Reklama