Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Foma 

všechny recenze uživatele

Ucházející retro krimi s psychedelickým přelivem a vynikající kamerou (jak mě někdy tyhle trhavý kamery vaděj, tak tady vůbec). Nízký hodnocení nechápu, co má bejt dobrej film, když ani tohle ne? Neříkám, že to mění dějiny filmu nebo že to je Antonioni, ale na to, co chodí z Ameriky, to je docela dobře nekomerční pořádný kino. A herci jsou až neuvěřitelně civilní (po americku), Kidman je opravdovou jižanskou šťabajznou, Cusack je taky dobrej magor, jenom McConaughey možná maličko přehrává, ale jen málo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film svojou retro aplikáciou a nenáročným spracovaním môže navodiť stav bez tiaže, ale ja som sa celkom do toho zahryzol a nechal sa unášať. Možno aj preto, že raz za čas mi padne v hod vybočenie z komerčnej atmosféry, plnej efektov a trikov. O to viac musí lepšie pracovať herecká dominantnosť, ktorá nesmie pôsobiť váhavo. V tomto prípade výber hercov a ich účinkovanie naplnilo spomenutú požiadavku. N. Kidman som v barbie šatách ani nespoznal M. McCounaugey nesklamal a prekvapil ma aj mladý Zac Efron. Všetci svoje role hrali presvedčivo a dokonca aj J.Cusack, ktorý pôsobil ako skutočný prípad pre psychiatra. Okrem krútenia sa mladého Jacka v rodnom hniezde, ktorý prepadol láske k staršej barie, sa tu pretriasa veľa ďalších zaujímavých vzťahov a citeľné je aj nabúranie pomeru černochov a belochov podobne ako to bolo vo filme Farba citov. Proste príbeh podaný reálne a miestami sa treba čudovať čo ľudia dokážu. Takže u mňa 60% je minimálne hodnotenie. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ať dělám, co dělám, tak se prostě přes tři hvězdy přenést nedokážu. Podle mě jsou ty tři hvězdy až až. Mathew McConaughey v tomhle filmu dokazuje, že umí i náročnější role. Nicole Kidman měla pořádnou ránu. Zacu Efronovi přibudou jistě další fanoušci díky jeho tělu. Nemohla jsem se dočkat až se na scéně zjeví John Cosack. V jednu chvíli jsem myslela, že vidím Cage. Nebyla jsem jediná, komu tak připadal. Mixování několika žánru mi v tomto případě taky zrovna dvakrát nesedlo. Aatmosféra snímku byla ale více než ucházející. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že místy to bylo vážně skvělé, ale převažovaly chvíle nudy. Matthew McConaughey je skvělý herec a pokaždé mě v tom utvrdí oproti Zacu Efonovi, ten podle mého názoru nemá co dělat ve filmech této kategorie, ale patří do skupiny, která je určitě pro mládež. Nicole Kidman předvedla, jak zachovalá pořád je a jaká je herečka; potěšila mě. Kdyby to nebylo tak zdlouhavé a nudné a klasicky trapně protinegerské, tak by to možná překročilo průměr. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jednooký Matthew McConaughey, nahý Zac Efron a Nicole Kidman s obličejovými výrazy o škále panenky barbie - to jsou jediné tři věci, na které si v souvislosti s tímto filmem vzpomenu. Opravdu nemohu uvěřit, že s tolika silnými jmény a tak atraktivním námětem mohlo vzniknout něco tak plytkého. Zásadní chybu bych hledal ve scénáři - ve filmu je věnováno příliš mnoho prostoru naprostým zbytečnostem a důležité informace posouvající děj padají prakticky mimoděk. Rovněž práce s postavami mi přišla poněkud neobratná - všechny mi z nějakého důvodu přišli jako vedlejší, těžko bych hádal, která z nich by měla být hlavní. Nemluvě o tom, že mi jejich osud byl zcela ukradený... Sečteno a podtrženo - každý z tvůrců nejspíš natáčel jiný film a výsledkem je tahle patlanina, bezduchá a zapomněníhodná. Škoda. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)
  • Zac Efron se vyjádřil: „Hrát ve filmu s Nicole je skvělé a ocitnout se s ní v choulostivých scénách je jako splněný sen. Byl to s určitostí vrchol mé kariéry." (Sufferer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno