Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl divnější film. Také jsem ale hodně dlouho neviděl takový retro kousek. Tohle, když se spojí v jedno, tak vznikne brutálně divný paskvil, který celou tu dobu nechápu. Tady je scéna, u který se Kidman skoro udělá a Cusack se u ní doslova udělá. Pak je tu scéna jak Efron dostane sodu od medůz a Kidman mu na ty rány nachčije. Také je tu ale scéna jak Matt dostane od buzerantů takovou nálož, že se z toho už pořádně nevyhrabe. Úmyslně. Je totiž teplej. To všechno zaobaleno do totálního futuretra, který se vyžívá v ještě divnější atmosféře. Ta nicméně přes dost prapodivnej průběh graduje a právě díky samotnému závěru si vyslouží výsledné tři hvězdy. Závěr je mimochodem opravdu dobrá práce. Jinak bych tomuhle filmu neměl problém dát klidně i jednu hvězdu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jižanská dramediální směs. 1) Zpočátku spíš komedie plná lehkého humoru postupně přerůstá do dramatu a na konci nabídne i trochu thrilleru. Film je žánrově neujasněný jako mladý homosexuál po prvním styku s dívkou._____ 2) Odpovídající herecké obsazení je jednou z předností snímku. 25letý Zac Efron (mladší bratr Jack) se skvělým tělem, 43letý Matthew McConaughey (starší bratr Ward, novinář), John Cusack (vězeň Hillary) i 36letý David Oyelowo (černý novinář Yardley) jsou dobrou volbou 53letého homosexuálního scenáristy, režiséra a producenta Lee Danielse._____ 3) Zaujaté reakce komentátorů na nevinnou čůrací scénu nasvědčují tomu, že jakmile se dotkneme společenského tabu, vyvolá to větší odezvu, než hromady krve a mrtvol. Jsme fakt divný svět._____ 4) Našel jsem tu pěknou větu, kterou bych doporučil všem učitelům angličtiny na školách (středních či vysokých): Could you please knock? I could've been jerkin' off in here. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey se začíná pěkně vybarvovat, což je pro diváka jenom dobře. Vlk z Wall Street, Obhájce nebo Klub poslední naděje, to jsou ty důvody, proč už ho nemusíme brát jen jako pohledného tajtrdlíka, který při každé příležitosti shazuje triko a producíruje se nahoře bez. Že je nesmírně zajímavý herec, dokazuje i tady. I když se bohužel objevuje v látce, která je tak trochu divným paskvilem. Dusno, bažiny, špinavost, slizký John Cusack, na lidi močící Nicole Kidman, zvláštní žánrový rozptyl. A tak nějak rychle zapomenutelná práce. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bez kontextu k tomu, kde se to promítalo, je to normální, velice průměrný film. Ale kdybych to viděl v soutěži na nejprestižnějším světovém festivalu, tak se tomu popravdě řečeno budu smát taky a velmi kritickým a odmítavým reakcím se nedivím. Tohle nemá v hlavní soutěži co dělat. Nepřehledný a nudný příběh (zajímalo, respektive mohlo vůbec někoho zajímat co se tam děje?) a zneužívaní soulových hitovek k iluzi toho, že film má jakýsi drajv - samozřejmě že ve skutečnosti žádný nemá (žádná druhá Jackie Brown se v tomto směru opravdu nekoná). Ke třetí hvězdě se to blíží jenom díky Nicole Kidman a těm pár minutám, kde byl Cusack, jakkoli ho jinak příliš nevyhledávám. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněné příležitosti. Při lepší práci s postavami z toho mohl být výborné drama s dusivou atmosférkou horkého jihu. Jenže místo detailnějšího vykreslení charakterů a hlavně motivací, se scénář víc věnuje úchylkám zúčastněných, což shazuje celý film dolů. Jsem si vědoma, že zvolený styl byl zřejmě záměr, ale prostě se to nepovedlo. Zbytečně to tříští děj a narušuje atmosféru. Opakované detailní záběry zadumaného (a často polonahého) Efrona začnou být brzy otravné. Vidláka jako (hra)je Cusack bych potkat nechtěla. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)
  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama