Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kritici v Cannes si zase jednou honili ega a mohli se přetrhnout v tom, kdo víc pošlape tohle jižanské upocené, něžné, smutné, nadržené, melancholické rodinné drama o lidech. Film nikam nepospíchá. Srát na kritiky, McConaughey je král, Zac Efron fajn a od Nicole bych se nechal počůrat taky :) A prosím nominaci na Oscara za kameru. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jižanská dramediální směs. 1) Zpočátku spíš komedie plná lehkého humoru postupně přerůstá do dramatu a na konci nabídne i trochu thrilleru. Film je žánrově neujasněný jako mladý homosexuál po prvním styku s dívkou._____ 2) Odpovídající herecké obsazení je jednou z předností snímku. 25letý Zac Efron (mladší bratr Jack) se skvělým tělem, 43letý Matthew McConaughey (starší bratr Ward, novinář), John Cusack (vězeň Hillary) i 36letý David Oyelowo (černý novinář Yardley) jsou dobrou volbou 53letého homosexuálního scenáristy, režiséra a producenta Lee Danielse._____ 3) Zaujaté reakce komentátorů na nevinnou čůrací scénu nasvědčují tomu, že jakmile se dotkneme společenského tabu, vyvolá to větší odezvu, než hromady krve a mrtvol. Jsme fakt divný svět._____ 4) Našel jsem tu pěknou větu, kterou bych doporučil všem učitelům angličtiny na školách (středních či vysokých): Could you please knock? I could've been jerkin' off in here. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prvním plánem bylo vybrat ty správné herce. Zac Efron zaujme mladší dámy, Matthew McConaughey i ty starší, i když ono to může být i naopak. Nicole Kidman v tomhle snímku oku lahodí a je taková divoká. No a k nim se přidá na až tak ušlápnutá služka Macy Gray, v roli "černé otrokyně" naprosto skvělá, no a nesmí chybět hnusný záporák, který se vám nebude ani chvíli líbit, v trochu jiné roli Johna Cusacka. Každý herec je zde na první pohled dokonalý kalkul. Do hlavní role je dán hezounek, který zase tak moc hrát neumí, upozaděn je pak hezoun, který už nám předvedl, že hrát umí, a jak. Bohužel role, kterou Matthew McConaughey přijal je místy podobné té, kterou ztvárnil ve snímku "Killer Joe". Není to až takový cvok, ale jak místy mluví, jakou má dikci a jak se chová, no, je to hodně podobné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/reporter-2012-35.html ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem snad jediný, kdo u sebe nosí mačetu, ne?" Nemohu být reportérem New York Times, protože nejsem černoch z falešného Londýna, nekouřím po večerech ztopořené ptáky, neutahám aligátora při plaveckých závodech a důležité informace si před zveřejněním obvykle ověřím. Nicméně tohle investigativní vytahování psychopata z basy mne celkem bavilo, i když některé scény (útok medúz, Wardův teplý večírek či návštěvy vězení) scénárista rafinovaně tak přetunil, že z celkem napínavé podívané vyslintal dost nevyrovnaný blábol. Ovšem proměna kdysi romantického Cucáka v nadržené hovado byla vynikající a já mu tleskám všemi svými zakrvavenými mačetami. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film svojou retro aplikáciou a nenáročným spracovaním môže navodiť stav bez tiaže, ale ja som sa celkom do toho zahryzol a nechal sa unášať. Možno aj preto, že raz za čas mi padne v hod vybočenie z komerčnej atmosféry, plnej efektov a trikov. O to viac musí lepšie pracovať herecká dominantnosť, ktorá nesmie pôsobiť váhavo. V tomto prípade výber hercov a ich účinkovanie naplnilo spomenutú požiadavku. N. Kidman som v barbie šatách ani nespoznal M. McCounaugey nesklamal a prekvapil ma aj mladý Zac Efron. Všetci svoje role hrali presvedčivo a dokonca aj J.Cusack, ktorý pôsobil ako skutočný prípad pre psychiatra. Okrem krútenia sa mladého Jacka v rodnom hniezde, ktorý prepadol láske k staršej barie, sa tu pretriasa veľa ďalších zaujímavých vzťahov a citeľné je aj nabúranie pomeru černochov a belochov podobne ako to bolo vo filme Farba citov. Proste príbeh podaný reálne a miestami sa treba čudovať čo ľudia dokážu. Takže u mňa 60% je minimálne hodnotenie. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Zac Efron se vyjádřil: „Hrát ve filmu s Nicole je skvělé a ocitnout se s ní v choulostivých scénách je jako splněný sen. Byl to s určitostí vrchol mé kariéry." (Sufferer)

Reklama

Reklama