Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Úvod naprosto famózní. Při pochodu ponurých Death in Vegas nás film nestačí seznámit s pěticí hrdinů, která se v odlehlých lesích dostane do pěkného průseru díky dvěma celníkům s neobvyklým koníčkem. Rádi své oběti k smrti vyděsí, psychicky totálně odrovnají, vyslýchají a samozřejmě mučí, i když to násilí tentokrát je v subžánru exploitation hodně umírněné. Důraz se klade především na slušné herecké výkony, naprosto precizní muziku a příběh, v němž si nemůžete být jistí následujícími událostmi. Na atmosféru se ale postupně zapomene. Závěrečná třetina pak uhne díky postavě detektiva do nečekaných vod, ale právě skrze něj si vychutnáme to nejostřejší napětí z celého filmu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První 2/3 jsou hodně dobře zrežírovaným a castingově dokonale obsazeným psychothrillerem s troškou té krve. Věřím tomu, že to celé mohlo vygradovat do dost nechutného a dostatečně přesvědčivého konce. Nu pan Abbou si ovšem vybral jinou cestu - a to ještě zajímavější. V poslední třetině filmu se objeví jeden "nečekaný" nový element, který načrtne dalších několik zajímavých linií možného vývoje .. a překvapí zajímavě pojatým vyústěním. Na to, jak jsou jednoznačně rozdány karty, jsou Territories krásná mnohovrstevnatá a dobře promyšlená hra. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má hodně dobrou a úvodních 20 minut mě dost zaujalo (sice by v té situace normální člověk ujel, ale to by se v tomhle hororu nic nedělo, že), líbilo se mi i to, že se to snaží o nějakou psychologii, bohužel všechno to přišlo vniveč. Abbou asi nebyl zrovna kreativní a rýsovalo se mu tam pár zajímavých nápadů (třeba jsem čekal, že se své oběti pokusí "převychovat"), ale bohužel se to v poslední třetině vůbec nikam neposunulo, co přesně se obětem stalo se taky nedozvíme a celé to skončí nejhloupěji jak mohlo. Škoda, mohlo to být dobrý, ale to by Abbou musel mít talent, nebo alespoň nějaké nápady. Takhle je Territoires jen dalším těžce průměrným hororem, na který člověk časem zapomene. Slabé 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍME SI BEJT JISTÍ, ŽE NEJSTE HROZBOU PRO SPOLEČNOST V NAŠEM TERITORIU“....... /// Žijeme v těžkých časech. Světu vládne teror.... CO ČEKÁTE? Bylo jich pět. Teď jsou čtyři, maj oranžový oblečky, žadoní a bulej a dva magoři konaj. ZASRANÝ HLUBOKÝ LESY. Jinak celkem nuda. To už ty dva medvědi od Kolína maj zajímavější hry (vo tom snad nemusím s nikým polemizovat!). Pravda, hra na Guantánamo by mohla pár uchyláku přilákat, ale krom celkem solidního úvodu – nuda. Kdepak asi ti soudruzi z Francie udělali chybu? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem ve fanclubu Vlasty Vrány. 2.) Zajímá mě, jestli může jen tak zmizet 5 Američanů. 3.) Zjistím, že upadnout do zajetí s bolavým zubem je kravina. 4.) Thx za titule ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jakým jsou Territories mě přivádí občas k myšlence, od kdy že to vlastně Kanada umí točit slušné filmy. Ačkoliv filmů s námětem typu "putující mládež vs. banda zvrácených, zhovadilých vidláckých buranů ze zapadákova" se poslední dobou vyrojilo jako hub po dešti, tento film má hned několik faktorů, díky nimž pro mě nespadá "jen" do žánrového průměru. Nějaká ta drobná nelogika by se našla, ale proč se jí zabývat? Takže, především výborné herecké výkony. Zejména obou ústředních chlapíků, kteří spolu žijí v jakési špinavé chajdě na samotce, kdesi uprostřed lesů. Čas od času si vyrobí dobře stavěné železné klece, zastaví za tmy projíždějící partu mladistvých a zajistí jim (ne)pohodlné náhradní ubytování. Pro zpestření jejich pobytu mají připravený pestrý program, který se však jejich vězňům ani trochu líbit nebude. Je totiž dost nepříjemný, zasahuje do jejich soukromí a docela bolí. A to hodně. Závěr filmu možná přišel až moc "naráz", rozhodně je však i tak perfektní tečkou za celým filmem. Závěrečná skladba Vám může připomínat, že to na nás zase válí Phillip Glass, nenechte se však mýlit. Jedná se o perfektní skladbu See You All - Koudlam. Tak mám dojem, že ve Státech můžou podobní lidé klidně nerušeně fungovat. A klidně i na více místech. Na spoustě míst... Takže lidi, co se chystáte "překročit hranice", vyhoďte raději zásoby "trávy" z okna, chlast vylijte do špinavých motelových záchodů a rovnou tam raději i přihoďte veškeré zásoby případných drog. Tedy, pokud nechcete, abyste zbytek své existence strávili s ksichtem zabořeným do bahna ve stěsněných prostorách nevypolstrované venkovní cely. Nebo zvukotěsné cely. Ta by Vám možná byla příjemnější:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama