Reklama

Reklama

Utrpení v Buchenwaldu

(TV film)
  • Velká Británie Bitch of Buchenwald: Ilse Koch
všechny plakáty
Velká Británie, 2009

Obsahy(1)

Buchenwaldská bestie, Buchenwaldská štětka, Buchenwaldská čarodějnice... To jsou jen některé přezdívky, které si vysloužila manželka velitele Koncentračního tábora Buchenwald Karla Oto Kocha, Ilse Kochová. Buchenwaldský koncentrační tábor v Ettersbergu blízko starobylého města Výmar, byl jedním z nejhorších koncentračních táborů Třetí říše, i když se nejednalo přímo o tábor vyhlazovací - vězni otrocky pracovali ve výmarských zbrojních a chemických závodech. Ilse Kochová, fanatická nacistka a členka NSDAP od roku 1932, byla jmenována vrchní dozorkyní. Kochová se ve své moci vůči bezbranným vězňům vyžívala a vymýšlela nové a nové způsoby jak je mučit a fyzicky i psychicky trýznit. Současně se ona i její manžel soustavně obohacovali prodejem výrobků, které vězni vyráběli i hrůzných "upomínkových předmětů", jako byly výrobky z lidské kůže, vysušené hlavy vězňů a podobně. V roce 1943 byla Ilse Kochová uvězněna, protože zločiny, které páchala společně se svým manželem, jenž byl mezitím převelen do vyhlazovacího tábora v Majdanku, byly příliš i na SS. Zatímco její manžel byl v roce 1944 odsouzen k smrti, ona sama byla pro nedostatek důkazů osvobozena. Teprve v roce 1947 byla s definitivní platností zbavena svobody a v roce 1951 konečně odsouzena na doživotí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi, že dokument častokrát odbieha od hlavnej dvojice Ilsy Koch a jej manžela len preto, aby docielil dlhšej stopáže. Dôstojníci, ktorí sa so životom tejto dvojky spájali, ale neboli natoľko zaujímaví, aby udržali divákovu pozornosť. Minutáž z toho dôvodu mohla byť výrazne skrátená a prezentované udalosti okresané len na kľúčové dianie. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nepříliš kvalitní dokument, který k silnému tématu jímž se zabývá nepřináší nic nového a s fakty naopak pracuje dost ledabyle. To že je Röhm uváděn jednou jako Erich a jindy správně jako Ernst může snad být chyba českého překladu, ale podobných banálních nepřesností je v tomto - poněkud bulvárně působícím - snímku celá řada. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsou zde hrozné detaily, které se dozvíte je při návštěvě v Buchenwaldu . Zdá se, že tábor přitáhl výběr z německých psychopatů. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento dokument ve mě vyvolal otázky na téma: Jak je to možné, geniální výrobci aut a veškeré techniky, pracovití přesní lidé a taková hovada. U těch Rusů by to člověk přece lépe strávil. No ale oni byli stejní, pouze se to nepublikuje. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ikdyž to není nic objevného pro člověka orientující se v problematice koncentračních táborů a nacistických zločinců, přesto je to místy hodně mrazivé. Kolik zrůdnosti se skrývá v člověku v tomto případě ženě nejznámější dozorkyně Ilse Koch. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Dost odfláklý dokument o nejhorších lidech - nacistech. Odfláklé zpracování, které zaujme snad jen na začátku, pak už se vše jen opakuje. Přijde mi, že zde tvůrci tolik nepracovali s kamerou, protože je furt stejná. Jeden z nejhorších dokumentů, co jsem viděl. ()

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele

Dokument často odbíhá od Ilsy Koch což není úplně špatně pro dokreslení celého obrázku tehdejších praktik na zajatcích. Nejedná se o nejkvalitněji zpracovaný dokument, na druhou stranu realita spojená s morbiditou zde nechybí a to je dobře. Buchenwald z nějakého důvodu lákal německé psychopaty, jinak se nedá vysvětlit taková rozdílnost mezi jednotlivými tábory. Bohužel se dokument nezaměřuje primárně na ty hlavní a podstatné věci, spíš do omáčky přisypává jako šafránu to hlavní a to je škoda. ()

Reklama

Reklama