Reklama

Reklama

Heart String Marionette

všechny plakáty

Recenze (4)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Psychedelické rekviem za Louskáčka a odpověď na otázku, jaký je rozdíl mezi loutkou a maňáskem...Pro diváky nedotčené svérázem japonských videoher možná krajně originální a vizuálně ohromující, pro ostatní obrazová fantasmagorie, která je svou dvouhodinovou stopáží vyčerpávající... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podmanivý, ale pomerne náročný animovaný akčný horor, ktorý sa očividne inšpiroval japonským anime štýlom. Svoj príbeh mladého samuraja a striptérky, ktorí bojujú v dedine zamorenej kadejakými mutantmi a príšerami, však vystaval svojským spôsobom a naozaj sa tu je na čo pozerať. Krásne animovaná vizuálna stránka, ktorú dopĺňa pôsobivá hudba vytvárajú zaujímavý, temný "svet", kde to často prerastá až do bizarných, psychedelických rozmerov. Navyše je to dosť perverzné, drsné, čudné, nekompromisné a dospelácky spracované, len škoda, že občas aj trochu neprehľadné, takže som sa v niektorých úsekoch pomaly prestával orientovať. A tiež je to strašne dlhé; tie 2 ťažkotonážne hodiny ma vcelku vyčerpali, no i tak ide o zaujímavý a nevšedný počin, ktorý sa pozrieť oplatí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jasně, chápu, v podstatě je to nejspíš amatérský film, na kterém dělalo pár lidí, ale to nedokáže ospravedlnit fakt, že stopáž objímající dvě hodiny je neskutečně, ale neskutečně přepálená a na odvyprávění příběhu by bohatě stačila hodina a pár minut (což je také čas, odkdy jsem se začínal nudit). Kdyby byla stopáž kratší, mohlo by být alespoň více času pohrát si s animací, která je, zcela upřímně, dost často vysoce nehezká a 3D modelování je někdy dost špatné a moc tomu ani nepomáhá fakt, že hlavní postava vypadá jako nějaký emo-mim zběhlý z koncertu pro dvanáctileté školačky z Badenkirchenu, které si rády malují nehty na černo a tváří se jako štěňata v depresi. Děj je sice zajímavý, ale ne natolik, aby zvládl dementní délku a odpustil nedotaženou animaci. Některé scény šli přežít jen díky výtečné a podmanivé hudbě, která o dost lepší, než film samotný, jehož druhá polovina je více méně zbytečná, nudná a lehce nahnilá. " Jsem jen maskou bez tváře " ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Souhra fantasmagorickejch obrazů spějících odnikud nikam na pomezí geniality a absolutní sračky (v rámci geniality sahající daleko za hranice představivosti nás všech). V tomhle případě bych uvítal remake, kterej by povýšil kvalitu animace a dal filmu takovou formu, aby to filmem vůbec mohlo bejt, ale v tom možná spočívá kouzlo díla (zkrátka ujetá dokonale nedokonalá psychedelie doprovázená zajímavým soundtrackem), který vás spolehlivě uvede do deprese (závěrečných patnáct minut bere dech). Škoda hroznýho dabingu, kterej je jednak blbej sám o sobě a jednak příliš hlasitej (strašně moc to ubírá na atmosféře). ()

Zajímavosti (2)

  • M. dot Strange letěl v rámci přípravy do Japonska, aby zjistil podrobnosti o samurajích. (Cheeker)
  • Celý film byl vytvořen v grafickém programu Cinema 4D verze 11. (Cheeker)

Reklama

Reklama