Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Kopik 

všechny recenze uživatele

Rozvláčně nádherně příjemný romantický film. Krásně vyspělý příběh, skvělé zpracování. Morgan Freeman jakožto moudře "přiopilý" spisovatel naprosto dokonalý. Nicméně absolutním top pro mě v daném snímku byl výkon Virginie Madsen, krásně čistě zahraná role matky tří dcer, která prochází rozvodovým řízením a postupně se jakožto celá rodina sbližuje s hlavním hrdinou. Musím říct, že jsem se usmíval (ne smál, ale opravdu usmíval) po celou dobu daného filmu a zůstal v hlavě ještě nějakou tu chvíli poté. Netřeba velkých vizuálních kreací, stačí krásný příběh a velice příjemné obsazení a funguje to nádherně. Ode mě myslím zasloužené 4 hvězdičky (jedna hvězdička dolů za trochu až moc předvídatelný konec, nicméně to Vás v žádném případě nesmí od daného dílka odradit). ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddychovlka, jejíž minuty plynou bez povšimnutí. Dramaitcká linka zde téměř neexistuje a ani v tom nevidím problém. Silnější zvraty by jen narušily pohodovou atmosféru snímku. Hlavní hrdina je sympaťák od první scény. Neřekl bych, že to byl úplně záměr, ale s Freemanovým charisma se těžko plave proti proudu. Nemůžu vyčítat ani předvídatelný děj či nějaká ta klišé. Film se totiž nesnaží hrát si na něco víc. Za cíl si dal uvolnit, potěšit a pobavit publikum, což se mu v mém případě podařilo. ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

M. Freeman je pán herec a to som sa presvedčil i tento krát. Od počiatku film nebudí extra dojem - začína to pozvoľne, postupne sa tempo stupňuje a tak ďalej, veď to poznáte... Čo je na filme výnimočné, je jeho pozvoľná a predsa zaujímavá (doslova priťahujúci magnet) závislosť na jednoduchosti. Ani som si neuvedomil, prešlo pár desiatok minút a už som spokojne ležal na pohovke a "čumel" na humorno-romantické scénky, čo ma celkom brali. Uvedomujúc si, že mi postačuje aj táto varianta filmovej nádielky som spokojne dosledoval filmík a nechal doznievať tú ozvenu poslednej scénky, ktorá tam sedela ako "riť na šerbel". Poznáte ten pocit, keď sledujete film a v zápale toho všetkého (emócií, dobrodružstva) zistíte, že už je koniec a Vám tam predsa niečo chýbalo? Potom nasleduje scénka, ktorá Vám doplní ten chýbajúci dielik a vy si odfúknete s úsmevom na perách, ako zadosťučinenie .. 3* ()

predators 

všechny recenze uživatele

Možná jako jeden z mnoha váhám, jestli neudělit plný počet. A proč taky né, když je ten MF tak úžasný! Děti fajn, panička v nejlepších letech taky fajn. Prostě zase jedna pohodovka k vínečku a dobrému sýru. Všechno tu hraje do noty, ale kousíček, malinký kousíček něčeho mi chyběl... 77% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milý, pohodový feel-good snímek. Rob Reiner mě stále překvapuje, jak úžasně nenáročnou a procítěnou podívanou dokáže natočit. Morgan Freeman mi ze začátku nejvíc připomínal Eastwooda v Gran Torino, naštěstí se ale velice rychle ze škatulky nevrlého staříka vymanil a dále už mě jen utvrzoval v tom, že bych ho fakt chtěl za dědu. Příběh sice jede v zajetých kolejích a ničím extra nepřekvapí, ovšem proč se čas od času do takto milého filmu neponořit a naplno si jej nevychutnat? Takto skvěle napsané postavy člověka utvrdí v tom, že Magic of Belle Isle za to stojí. Akorát škoda toho Happy-endu, kterej mi přišel velice strojenej a tak trošku navíc, jelikož tak snímek skončil velice záhy. Ovšem i to dokážu tomuto jinak skvělému snímku odpustit. PS : Monteho monology s Flekem neměly chybu...90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)

Reklama

Reklama