Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, kde si po pěti minutách řeknu, bude to pokračovat takhle a takhle a nakonec se dají ti dva dohromady, a on tohle a tamhleto, a do toho trochu přírody a sluníčka, jakože pohoda léta a tak. Je to předvídatelné jako cokoliv od Rosamundy Pilcherové, v podstatě červená knihovna, nic navíc, žádný přesah, jen pár slušných dialogů a chvílemi fajn cynický Freeman, ale to je vskutku vše. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman alias nerudný zestárlý spisovatel se přestěhuje kamsi na venkov, kde se setká s rozvádějící se matkou a jejími třemi dcerami. Setkání samozřejmě všechny ovlivní. Spisovatel dostane znovu chuť do života, spřátelí se. Padají životní moudra. Je to přesně takové, jaké člověk čeká. Vykalkulovaná feel-good srajda. Přátelský retard included. Každý má občas právo vybrat si slabší chvilku. Zatímco s Flipped mě Reiner potěšil, tohle nevyšlo. Vůbec. Nebýt Freemanova přirozeného charismatu, bylo by to k nevydržení. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Měl jsem již nějakou dobu tento film v hledáčku a konečně jsem se dostal k jeho zhlédnutí. Morgan Freeman by patrně do vyloženě průse...průšvihového počinu nešel, takže ani v tomto případě se nejedná o propadák. Naopak. Rob Reiner mě svým příběhem dokázal velmi oslovit a řekl bych, že v pravou chvíli zabrnkal na tu správnou strunu. Znáte to, když se váš výběr filmu přesně trefí do vaší nálady? Měl jsem chuť na trochu romantiky říznuté dramatem i komedií a lepšího zástupce žánru jsem si pro ten konkrétní večer vybrat nemohl. Rychle jsem se sžil s hlavními postavami a nechal se unášet zdánlivě pomalým a nic neříkajícím tempem Reinerova filmu, v němž se ovšem odehraje mnoho lidských a silných okamžiků. S přivřenýma očima 5*. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ideálny film na nedeľné dopoludnie, odpoludnie, po sobotňajšej chlastanici, alebo pred nočnou šichtou, ked' znova a zas uvidíte tie nesympatické ksichty a otravné, tupé kecy svojich vidláckych spolupracovníkov. Je to taký malý balzám na dušu. Aspoň pre mňa teda. Páčilo sa mi herecké obsadenie (až na toho jebnutého klauna!) a výborné dialogy. Furt tam svietilo slnko a hrala taká pohodová, ospalá muzika. Hej, dobré to je! Asi začínam mäkknúť... ()

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddychovlka, jejíž minuty plynou bez povšimnutí. Dramaitcká linka zde téměř neexistuje a ani v tom nevidím problém. Silnější zvraty by jen narušily pohodovou atmosféru snímku. Hlavní hrdina je sympaťák od první scény. Neřekl bych, že to byl úplně záměr, ale s Freemanovým charisma se těžko plave proti proudu. Nemůžu vyčítat ani předvídatelný děj či nějaká ta klišé. Film se totiž nesnaží hrát si na něco víc. Za cíl si dal uvolnit, potěšit a pobavit publikum, což se mu v mém případě podařilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno