Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Handle 

všechny recenze uživatele

Dramata ze života mám rád, ale za 1) scénář musí být alespoň trochu zajímavý, za 2) životní moudra by se měla vyhnout alespoň trochu klišé, za 3) se sentimentem by se mělo umět alespoň trochu pracovat. The Magic of Belle Isle je opravdu ze slabšího soudku, nejen, že se ve snímku tak nějak nic neděje, ale ještě se v rámci žánru servíruje kompletně vše, co znáte - asi aby se to zavděčilo každému. Není to vyloženě hrozné, ale lehce kýčovité mi to prostě přišlo. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Film, v jehož 109 minutách se absolutně nic nestane, nic se nezmění, neexistuje zde žádný vývoj postav, scénář je suchý, dialogy jsou ploché, nefunguje zde základní kauzalita, příběh postrádá dynamiku, nic nepřináší a závěrečné rozuzlení s nějakou významnou katarzí téměř chybí. Ukázka filmu, který není "špatný" v pravém smyslu toho slova, je spíše naprosto zbytečný a strohý, bez hloubky. Drží ho v podstatě jen tradičně skvělý Freeman, jenom škoda, že mu slova do úst nevkládal lepší, nápaditější a živější scenárista, který by věděl, co dělá, aniž by se snažil diváka unudit kýčovitě rádoby dojemnými scénkami a dost okatě hranou "čistotou". Nudné, předvídatelné, až příliš konzervativní a neoriginální. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je Reinerova "patetická", a i kdybych tady vyzvrátila všechno, co jsem viděla a slyšela, nebudu spojlerovat, neboť už po deseti minutách ve společnosti "The Magic of Belle Isle" bude každému jasno, přesto jsem se, bez nároku na překvapení, nechala s potěšením unášet příjemně obsazenou letní selankou, protkanou inspirativními dialogy, a i když se děj druhé poloviny tak trochu sekal, aby spolu s pohledem na hodinky doklepal až k posledním předvídatelným událostem, ta vtělená grácie stáří a moudrost na kolečkách, jménem Morgan Freeman, dokázala udržet to sálající lidské teplo až do konce. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Je fajn si taky občas pustit příjemně ubíhající film, u kterého se nebudete rozčilovat nebo umírat nudou a u kterého vám vaše dražší polovička v půlce neusne. A přesně takové je Kouzlo Belle Isle… fell good film na první dobrou s ubrblaným Morganem Freemanem, vyhaslým spisovatelem na odpočinku. Odpouštím banální zápletku o novém smyslu života i okatě kašírované dialogy a nechávám se unášet na vlnách nostalgie. Filmy s podobně laskavými konturami v současné kinematografii trestuhodně chybí. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani komedie ani drama. Pouze tak čistý příběh, až máte pocit, že příliš zasahujete do soukromí něčeho tak křehkého. Navíc Morgan Freeman je zvolen výborně. Je to opravdu muž, který má takové charisma, aby nás mohl okouzlit pouze s jednou rukou. Dojemná, křehká a milá romance, příběh o inspiraci i o tom, že opravdu možná někde existuje místo, kde se k sobě lidé chovají slušně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama