Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 4
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (261)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem si řikal, že tu máme mix Buffy a Supernatural, ale během chvíle sem si tuhle partičku oblíbil a seriál mi přirostl k srdci. Většina epizod je ve stylu monster of week, ale jsou tam i epizody které se věnují hlavnímu příběhu. Na seriálu mě právě zaujal a udržel příběh, který se odehrává přes všech 6 sérií. Občas to vypadá, že se na něj zapomnělo, ale po pár dílech zase přidají nějaký dílek do skládačky. Seriál je hodně zábavný, ať už jde o akci nebo vtípky. Určitě zaujme i tématem, který je nám blízké a to evrovspké pohádky a báje a hlavně postavy z nich (samozřejmě tam jsou i věci z jiných koutů světa). Občas se seriál podívá i do ČR a je tam i relativně často nějaký odkaz na ČR, což může vlastence potěšit. Je mi docela líto, že seriál skončil, protože to byla zábavná jízda těch šest let, na druhou stranu sem rád, že to skončilo takhle a uzavřeli všechny příběhové línie a ten silný konec se hodně povedl. Za mě velká spokojenost. 80% PS: Hodnocení na IMDB je odpovídající. ()

Tirion odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to není zcela relevantní hodnocení seriálu, když hodnotím pouze pilotní díl, ale dál to sledovat nemůžu a zhnusen jsem natolik, že to hodnotit musím, abych své zhnusení vyjádřil veřejně. Tohle je pouze slátanina rádoby pop kultury dneška. Je to špatné, plné klišé a podprůměru. Scénář je komický, herci ho rozhodně dále neposouvají a jich samotných je mi líto. Tohle je pouze televizní loutka, znásilnění filmového umění a braní žánru a platformy seriálu jako rukojmí. ()

Reklama

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který vesměs nemá čím překvapit. "Detektivka" se strašidlama. Bod za mě má Monroe (Silas Weir Mitchell), který má v každém díle nějakou vtipnou připomínku a sám o sobě vypadá vtipně. To dělá seriál zábavnějším. Jinak bych to nazval průměrným (možná až podprůměrným) kriminálním seriálem. Za mě 60% ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Roby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí poslední řady už můžu seriál s klidem ohodnotit za vcelku nadprůměrný s vážně originálním tématem, který až na pár jedinců byl i dobře zahraný. Na vkus dnešní doby je poměrně drsný a strašidelný, ale není to nic co by vás budilo ze spaní. Osobně za nejlepší považuji konec čtvrté řady a celou pátou sérii. 83% ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V 7. epizodě 3. série se objevila čepel náramně podobná skryté čepeli z herní série "Assassins Creed". (Blackhand47)
  • Ve 12. epizodě 6. série si zahrál roli buldoček Henry herečky Bitsie Tulloch (Juliette Silverton). (Lenina666)
  • Každý díl je volně inspirován jednou pohádkou od bratří Grimmů. (BLANIK.)

Reklama

Reklama