Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech zatím hodnotím lepšíma třema hvězdičkama. Po slabším druhým díle se začalo vše zlepšovat a příběh nabral na zajímavosti. Možná by se to chtělo více soustředit na mytologii seriálu než na jednotlivé příběhy. Ani hlavní hrdina není špatný a doufám, že se nějakým způsobem vyvine a nezůstane u vykuleného policisty, který zatím neví která bije. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

Reklama

Free_player 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost chytlavý krimi-fantasy ve, kterém je hlavní hrdinou detektiv Nick, který záhy zjišťuje, že je jeden z posledních z rodu Grimmů, kteří fungují v lidském světě jako rovnáha mezi lidmi a maskovanými, nadpřirozenými bytostmi. Podle mě jeden z dost podhodnocených seriálů. Po dobrém pilotu je pak sice trošku pomalejší rozjezd, ale je to hlavně tím, že nás tvůrci seznamují s většinou stvoření s kterými má později náš hlavní Grimm čest. To mě osobně teda vůbec nevadilo. Jediný co bych tomu vytknul je, že Grimm ( Nick) nemá žádou zvláštní schopnost jak bojovat s monstry což je dost škoda, ale přesto z něho má většina příšer strach .... svoje bojové dovednosti začne podchycovat zhruba až na konci 1. série což je vzhledem k tomu čím už prošel a ským se střetnul docela veliký fail . ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Je to jako každý jiný seriál, jednotlivé díly jsou v podstatě na podobném principu - padouch, nejlépe nový druh, jeho identifikace a následná anihilace. Na pozadí se pak vine dlouhodobá a vyvíjející se zápletka. Na každý pád mám záhady, bubáky, hastrmany a podobný příšerky v oblibě, takže si mě Grimm s přibývajícími epizodami získal. Neváhám tedy ani jít na vyšší hodnocení. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hrdě se přiznám k téhle pohádkovo-fantasy krimi guilty pleasure. Má to všechno, co baví skryté dítě ve mně - příšery, vraždy, pohádkovou mytologii, humor, pěkné slečny a božího Silase Weir Mitchella... A tak si s radostí pustím každý další díl Grimma, vypnu mozek a přestanu myslet na starosti všedního dne. K tomu taky ten seriál slouží, takže plní svůj účel. A kdybych chtěl být objektivní, řeknu, že to má kolísavou kvalitu, někdy hloupý scénář a hapruje logika, ale stejně by si to tři hvězdy zasloužilo. Jenže tady být objektivní nemůžu, když je to ta guilty pleasure. Takže klidně za čtyři a nestydím se:-) ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)
  • Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada. (Nevka)
  • Russell Hornsby si při natáčení vymkl kotník. Tvůrci událost zakomponovali do seriálu s tím, že si jeho postava vymkla kotník na dovolené. (Blackhand47)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno