Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr je posel, vlastně messenger. Je to jeden z těch mladých mužů, kteří se na svých kolech stali nedílnou součástí koloritu současných měst. Je to člověk nekonformní, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností, se všemi těmi jejími pohodlnostmi, konzumem a lží, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami. Petrova nespoutanost přináší stále větší a větší problémy. A Petr je přesně člověk, který si nikdy nepřizná, že by mohl být u konce s dechem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nevybavujem si už dosť dobre, kedy ma naposledy hlavný hrdina filmu tak príšerne iritoval, a to od začiatku do konca. Až neskôr som si vďaka tomu uvedomil, že to je vlastne skvelá vizitka scenáristu, ktorý má svoju postavu jasne psychologicky definovanú a do konca ju pevne drží v mantineloch jej osobnosti. Ten protivný Petr je proste iba trošičku hyperbolizovaným hrdinom filmu, ktorý zobrazuje svet malého českého človeka súčasnosti v jednej z typických podôb - sebeckého a nedospelého kreténa. To je jadro dobre vystihnutého psychologického profilu - obalom, ktorý ho definuje navonok potom je hlavne to, že sa rád bicykluje. Nie je úplne hlúpy ani lenivý, ale jeho morálka, osobnosť a sebareflexia sú veľmi obmedzené. Ľudovo povedané, je to debil, pravdaže nie v medicínskom, ale spoločenskom zmysle. Réžijne je POSEL svojský a často aj nápaditý, to sa Michálkovi musí nechať, vždy to bol osobitý režisér - ale zároveň je to aj dosť nuda. Pozerať ho je ako sedieť v krčme s ľuďmi tej sorty, ktorá vás vytáča, ktorým sa za každú cenu snažíte vyhýbať, no raz za čas ste predsa len donútení tráviť s nimi čas. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Lidé asi nemohou strávit film, ve kterém je hlavní hrdina antihrdinou. Ano je těžké koukat na někoho, s kým se nemůžete ztotožnit. Film není rozhodně prázdný ani nudný. Vůbec nemohu pochopit, že to někdo napíše. Ve filmu je naopak tolik vrstev v každé postavě a na rozdíl od mnoha současných filmů není předvídatelný a líbivý. Tím byl pro mě ještě zajímavější. Velké překvapení pro mě byla Mikulková, ale výkony všech herců bylo velké plus toho filmu a i díky nim jsem přehlédl určité nedorazy scénáře. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh a lze tvrdit, že takřka ze života. Zpracován je v plynulém souběhu se skutečnostmi a tím je povýšena veškerá reálnost dějství. Matěj Hádek v roli Petra je přesvědčením nelehkosti bytí v současném životě. Tempo vyprávění se občas zadrhne, ale nijak to na výsledku nevadí. Vzniká tak vlastně pro diváka chvilka k zamyšlení nad osudem a absurditou člověka, jako je právě Petr. Scénář je kupodivu zpracován přívětivě dobře a veškeré charaktery postav pochopeny a zahrány zrovnatak. Dokonce je možné, že se někdo z diváků v určitých chvílích i pozná. Snímek je zkrátka výpovědí jednoho ponurého života v hlavním městě se všemi svými klady i zápory. K tomu troška filosofie a moralizování, ale skutečně ne moc, aby vyznění myšlenky zůstalo dobře uchopitelné. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to s tím hodnocení trochu přehnal, film mě totiž docela příjemně překvapil. Od českých filmů už nic nečekám, takže vidět něco, co mě nefackuje toporností, trapností a laciným humorem je tak trochu zjevení. A Matěj Hádek v hlavní roli je skvěle nesympatický. (Nakonec musím hodnocení snížit, protože jsem si už po týdnu nemohl vůbec vzpomenout o čem to bylo). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi styl vyprávění Marka Epsteina. Tři čtvrtiny filmu si lámu hlavu s tím, o čem že to má vlastně být..? A odpověď mám přitom celou dobu přímo před očima- tohle bylo všechno. Všední život po všech stránkách průměrnýho kluka, kterej jezdí rád na kole. Karamboly v práci, v lásce i na bicyklu a šmitec. Všechno. Do toho příšerná estetika, rozpačitý herecký výkony a enormně slabá kamera. Finále jako dvakrát podtržený velký špatný. Beze smyslu, fakt. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film nemohl sehnat žádné studio, které by film natočilo. Nakonec se ho ujalo brněnské studio České televize. (morgos)
  • Film měl původně vzniknout jako TV film. Až později se rozhodlo, že půjde do kinodistribuce. (morgos)
  • Herci zvládli akční scény až na malé výjimky sami. (morgos)

Reklama

Reklama