Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (678)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nálož srandy, až to není možný. První Machete považuji spíše za slabší film, který mi moc nesednul, ale tohle volné pokračování se vážně povedlo. Rodriguez zraje jak víno a překonává sám sebe - takhle podobně zběsilou filmovou jízdu jsem v kinech naposledy zažil možná před rokem a půl na premiéře Diktátora, a to ještě s hodně velkou rezervou. MACHETE KILLS je báječná oddychovka nejen pro Rodriguezovy fandy, kteří si zde spolehlivě přijdou na své. Ačkoli si stále myslím, že Danny Trejo je v podstatě neherec, zrovna u tohoto filmu jsem neměl problém nechat se unést jeho replikami i vlnou nadsázky, na které se nese šílený děj. I na ostatních hercích je vidět, že si své role maximálně užili - za všechny budiž zmíněna vynikající Amber Heard nebo Antonio Banderas, který navzdory malému prostoru své vedlejší postavy herecky exceluje. Tohle je vrcholně zábavná podívaná, kterou bych si dal klidně hned ještě jednou, a kterou s klidem doporučím všem, kdo docení každou podobnou správně pokleslou filmovou zábavu. UPDATE 16.11.2018 - Na druhé zhlédnutí mě ten film neuvěřitelně iritoval tím, jak popírá jakoukoli realitu. To co dokáže Machete, je zcela absurdní (chytit v letu sekeru, chytit se rotující vrtule helikoptéry, letět na vypálené střele...). Dialogy jsou veskrze stupidní, dementní děj se neskutečně táhne, a Rodriguez tady celkově nepřišel s ničím novým a jen vykrádá sám sebe. Nechápu, že jsem z toho byl před 5 lety tak unešený, ten film je čistá hollywoodská mainstreamová komerce, která je místy tak blbá, až to bolí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mačete je zpátky a dělá si prdel ze starých Bondovek. Motivace hlavní postavy je tu v podstatě totožná s prvním dílem, stejně jako mnoho použitých lokací. I ten Danny Trejo je stejný. Rodriguez lehce navazuje na první nástřel a připravuje si půdu pro velké finále, které zahlédneme v závěru. Herecká plejáda je barvitá, ale nejvíce vyčnívá schizofrenický diktátor Demiána Bichira, který může za nejvíc zvratů ve filmu. Mel Gibson svoji roli megalomanického záporáka docela zvláštním způsobem fláká a Carlos Estevez se jako prezident Rathcock zapisuje do dějin jako jeden z nejschopnějších prezidentů filmového plátna. Akce slušně odsýpá, i když je místy na jedno brdo, ale hlavně jde o tu nezaměnitelnou atmosféru naprosté úleťárny. Už ať je tu pokračování! ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nevravím, že sa v prvej časti Rodriguez krotil, ale dvojka je už na môj vkus miestami až príliš prepísknutá (prijímam širokú škálu šialeností, hlavne ak sú zamerané na ukážku vnútorností nepriateľov, ale napríklad Machetov let na odpálenej rakete.. to fakt nie). Navyše De Niro a Seagal v jednotke potešili viac ako Gibson a Sheen v druhej časti. Obávam sa, že tretí diel vo vesmíre už bude totálnym úpadkom. No nechajme sa prekvapiť. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nerad bych se někoho dotkl. Ne, že by mi vadilo přisuzovat jedincům názvy zvěře či pohlavních orgánů, prostě jen nerad sahám na cizí lidi. Je to nehygienické, ale.... Absurdita je směšná jen ve dvou případech - když je naprosto vykořeněná z reality, či tehdy, kdy onen skutečný stav věcí trefně podtrhuje. Druhé hrátky s kinžálem oscilují po většinu času někde mezi, působí tedy jako mocné plácání pahnátem do hádvěóčka. Půl roku natěšeného poskakování a málem jsem film utnul v půli. Škoda. Takto zklamán jsem byl naposledy po prvním pohlavním aktu. Nejen, že mi neprýštila žádná krev, ale ani tu blánu jsem si nedokázal nahmatat. K obsednutí: Trejo samozřejmě stárne. Byť až doteď dokázal předstírat, že coby víno zraje a neoctovatí, sada pohybů, které zvládá efektně provádět, se povážlivě tenčí. Muchacho Estevez roztáhl mé koutky a k oné zrůdné italoamerické kurvě se snad nebudu ani vyjadřovat, na to nemám dostatečně vybroušenou slovní zásobu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem si vychutnal určitě více než minulý. Neřekl bych že to bylo tím že by byl nějaký lepší, ale prostě si vše sedlo, Trejo si lépe poradil se svou rolí a také herecká sestava doznala vylepšení. Bondovský padouch Gibson je úžasný a Carlos Esteves v roli přezidenta USA, kterému se válejí v posteli 3 kočky je rovněž vynikající. Celkově na sobě pozoruju ohromnou radost z toho že se nám problémový Charlie Sheen vrátil a doufám že začne dostávat podobné role jako Downey Jr. a ještě nám všem ukáže jaký potenciál v něm třímá. Film jsem si užil hlavně proto že jsem si už dopředu řekl že to bude hrozná pič....a, takže přehrávání herců je zcela v pořádku. Neskutečné je že ve filmu je asi každé 4 minuty akce a haldy mrtých. To jsem ještě nezažil. 65% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Pár měsíců před premiérou se objevily problémy mezi producentskými společnostmi, které na filmu pracovaly. Společnost Overnight Productions a producentská společnost režiséra filmu Roberta Rodrigueze Quick Draw Productions si nedokázaly vyjasnit otázku práv k filmu. Přesněji řečeno si společnost Overnight Productions přála získat práva na film a zpřetrhat pracovní vazby se společností Quick Draw. V případě úspěchu by soudní řízení zastavilo vydání filmu. Společnost Overnight Productions podala koncem roku 2012 stížnost, a to proto, že prý nezískala dostatečnou finanční odměnu za jejich úsilí, které produkci filmu jejich tým věnoval. Škoda byla odhadnuta na 2 miliony amerických dolarů. Mnozí se však domnívají, že režisér filmu je schopen dluh zaplatit, aby film udržel a mohl jej bez problémů uvést v době, která byla naplánována. (Dlee)
  • Ve scéně v 59. minutě, kdy se Machete (Danny Trejo) probere v "lázních" Voze (Mel Gibson), "leží" ve vode a horní část těla má nad hladinou, ale v dalším sníku, kdy se probouzí, je najednou ponořený zcela a liší se i hloubka vody. (bugfoot)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama