Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (874)

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Často jsem při těch dialozích musel hryznout předloktí, ale celkově to bylo docela dobrý. Neotřelý příběh bude asi časté spojení při vychvalování díla kritiky. Škoda, že to díky holčičce Vanilce v cukrovém království udělali i pro ty nejmenší, mohla to být slušná řežba v mnohem lepším prostředí a s vícero pomrkáváním na dospělé . Z toho filmu aby jeden dostal diabetes jedničku, fakt že jo. A občas jsem musel vzpomenout na starý dobrý Akumulátor. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice bych uvítal, kdyby prostředí, v nichž se film odehrával, byla ještě pestřejší a pobyt v cukrovém světě by se tak zkrátil, ale jinak jsem vlastně spokojený. Příjemná podívaná pro malé i velké s řadou vážně dobrých scén, která mě v jednu chvíli dokonce i dojala, s výbornou animací a velmi stylovou hudbou. Nesmíte ovšem čekat, že Raubíř Ralf bude pro fanoušky videoher tím, čím je dejme tomu Falešná hra s králíkem Rogerem pro fanoušky kreslených grotesek. To bohužel ne. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.8/10] | me: Každý kto vyrastal na týchto "gamesách" a má k ním stále isté citové puto sa tejto rozprávke poteší. Retro je teraz "in" a v tejto oblasti je to zároveň aj príjemné oživenie. Filmík, hoci postavený na jednoduchej myšlienke určený tým najmenším, vie pobaviť aj dospelého diváka využívaním vtipu ťažiaceho z vychytaných detailov samotných hier. Práve konanie postáv špecifikované presne v medziach tej ktorej "gamesy" vrátane výbornej dobovej MIDI hudby je to čo tejto rozprávke dáva správnu autenticitu a náboj. Je to príjemná záležitosť a ak by tam bolo ešte viac toho dospelého humoru bol by to úplný ideál. When did video games become so violent and scary? ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Výrobcem zástrček na hlavním herním nádraží je "Moore". Jde o odkaz na režiséra filmu Riche Moorea. (Adrai)
  • Turbova původní hra TurboTime se nápadně podobá videohře "Rally X" od herního vývojáře Namco. (Doski)
  • Interiér kostela, ve kterém se odehrávají obě svatby seržantky Calhounové, je inspirován kaplí v Air Force Academy v Coloradu. (Adrai)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama