Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Disney poprvé poráží Pixar. Výborně vyvážená směs disneyovky s tradičními hodnotami s naprosto geekovským filmem plným odkazů a odzbrojících hlášek. Už dlouho jsem neviděl animák s takovou porcí nápadů, na kterém je navíc vidět, že ho jeho tvůrci dělali s láskou a nadšením. Všechny odkazy navíc nejde chytnout napoprvé takže má člověk ještě o důvod navíc, pustit si tuhle animovanou pecku znovu. Bavil jsem maximálně od začátku do konce, za co můžu překvapivě poděkovat také velice nadprůměrnému dabingu. Už teď se nemůžu dočkat, až se do svéta arkád podívám podruhé. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Parádní animák, mezi animáky z poslední doby (alespoň mezi těmi od velkých studií) se jedná o pořádný klenot, který je ovšem tak moc zaměřen na dospělého diváka, že má bohužel velice nízké tržby. Dětičky holt neznají ty postavy (já dost z nich taky ne, ale některé ano a bavil jsem se královsky) a tak si na tenhle film nezajdou. Další věcí, co se mi na filmu líbila, je geniální český dabing, který je napěchovaný hláškami, skvělými herci (Roman Stabrňák je kabrňák) a skvěle nazvučený. Nejlepší hláška: "Kdo zdrhá před bojem, dostane nábojem." ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď sledujeme príbeh Ralfa, záporáka z počítačovej hry, ktorý sa po tridsiatich rokoch dostáva do krízy stredného veku, pretože ho ostatní nemajú moc radi a začína púť za životnými pravdami, máme možno dojem, že ide o dospelý námet. Ale ono zdanie klame a je to aj pre deti. Originalitu síce nahrádza popkultúrnymi odkazmi - znalci PC hier si prídu na svoje, inovatívny dizajn lepšou technológiou a príbeh veľmi okato kopíruje Toy Story, ale to ľahko hodíme za hlavu a užijeme si tú príjemnú retro atmosféru vo svete, ktorý je radosť sledovať. Našťastie sa disneyovskí animátori nepokúšajú o paľbu vtipov ako v prípade Na vlásku. A to je napokon najpríjemnejšie, čo si možno od takého filmu priať. Celá snímka stojí skôr na jednotlivých momentoch a kusých nápadoch než na celkovom príbehu, ten ale dobre drží pohromade a až na pár momentov nepôsobí otravne poučne. Ralf nie je veľmi originálny, ale je príjemné ho sledovať. Disney každopádne ponúka zrejme najpríjemnejší animák roku 2012. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Na konci závěrečných titulků dojde k chybě v logu Disneyho, což je odkaz na tzv. "Pac-Man Bomb Screen" z 256. levelu stejnojmenné videohry. (Adrai)
  • Spící hlídač pekařské firmy "Kart Bakery" je Beard Papa, maskot japonských krémových buchet "Beard Papa", o kterých i sní. (Doski)
  • Ve filmu se na zdi tunelu objeví nápis "Jenkins". Jde o odkaz na postavu Leeroye Jenkinse z videohry "World of Warcraft". (HellFire)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama