Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

52. celovečerní Disney Docela jsem se obávala toho, jaký Raubíř Ralf bude. Ale Myšákům se povedlo skloubit nostalgii po dětství dnešních třicátníků s touhami dnešních děti. Takže kdo si ještě pamatuje, jak si zahrál něco pořádného pod MS-DOSem, nemusí se vůbec ničeho bát :) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Výsledek je takový, že kluci a holky z Pixaru teď sedí kolem stolu a se sklopenou hlavou tak nějak tuší, že letos ten pozlacený plešoun přistane jinde. A oprávněně, protože i když nechám stranou fakt, že Brave, či Cars 2 nepatří mezi nejsilnější karty Pixaru, Disney stejnak nasadil obří kalibr. Ten se může směle zařadit i mezi ty největší esa počítačově animovaných filmů. Aktualizace - prdlajs, akademie jsou ňoumové. A vůbec se v posledních letech na poli animovaného filmu objeví sem tam nějaká opravdu originální brambora (Mary a Max, Koralína, Fantastický pan Lišák), kterou je třeba schramstnout jako Pacman. Mimochodem, nehodnotím dabing. Film lze díky bohu chytnout i v originále třeba ve Slovanském domě. Takže souhrn: všechny palce nahoru, i u nohou. Více zde zde zde ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech neskutečně inovativní a originální animák o "záporné" postavičce z prastaré videohry, která se rozhodne získat medaili a porazit svého kladného soka. Jelikož je ona záporná postava hlavní hrdina, je to samozřejmě obrovský sympaťák, kterému každý přeje oněch "10 minut slávy". Film sice nedosahuje kvalit některých animovaných konkurentů ale v tomto roce rozhodně poráží i nechybující Pixar. Film je plný nejrůznějších odkazů, které si užijí převážně videoherní veteráni nebo novodobý PC hráči ale i herním světem nepolíbení se budou při dobrodružné pouti hlavního hrdiny náležitě bavit. A i když je druhá třetina film zbytečně brzdí, stále "Raubíř Ralf" překonává většinu animované tvorby, kterou jsme měli tu čest v posledních letech vidět. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V první části těží Raubíř Ralf zejména z nekonečného potenciálu videoherního světa. Nostalgicky odkazuje na nezapomenutelné pákové videohry, uvádí na scénu jednotlivé postavičky a skvěle pracuje s tématy prolínání jednotlivých herních světů. Připomíná svým způsobem Toy Story, ve kterém by hračky byly nahrazeny videohrami. Vtipy jsou dokonale trefné, a děj úchvatně konstruovaný. Rich Moore tu opakovaně dokazuje, že dokáže nekonvenčně propojovat nesouvisející, ale již existující světy/postavy (viz Drawn Together). Trochu unaveněji příběh působí po přesunutí do cukrkandlového kraje. Ona barvitost reprezentovaná diametrálně odlišnými světy je nahrazena pouhou barvitostí vizuální. I ta je však svým způsobem nostalgická a sází na retro efektivitu. Navíc je sebeironickým pozadím pro celkové „zdětinštění“ děje. Raubíř se tak po celou dobu těží své základní myšlenky a i dějově připomíná prodlouženou verzi příběhu, který bývá součástí her. Jen těžko tak lze vyčítat ději, že je jednoduchý. Spíše si zaslouží pochválit, že ve své jednoduchosti není vůbec plytký. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo to super ale stále som mala pocit, že očakám od toho niečo viac ale nedostala som to. Navyše ani som sa moc schuti nenasmiala. Tým zas nechcem tvrdiť, že to vtipné nebolo. Napr. taký Pacman a ten herný svet to bola proste krása. A hra Sugar rush bola proste jedna veľká chutná nádhera. Po tomto animáku som mala naozaj chuť na sladké cukríčky, lízanky, donuty a koláčiky, ale potom som sa pozrela do zrkadla a išla som si radšej zacvičiť a miesto nadrapovania sladkých tyčiniek som nadrapovala činky. No a ešte spomeniem tú Vanilopku von Šmak. Toľko o nej ľudia básnili aká je strašne roztomilá, že vlastne tým mi vzali ilúzie o nej pretože som čakala niečo iné. Samozrejme to bola pre mňa naj postava ale čakala som niečo ešte viac "kjút". Wreck-It Ralph ale rozhodne patrí medzi tie vydarené animáky, ktoré určite stoja za zmienku. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Ve filmu se objevuje spousta postaviček ze známých videoher: Bowser ("Super Mario Bros."), Clyde ("Pac-Man"), Cyril the Zombie ("The House of the Dead"), Frogger ("Frogger"), Paperboy ("Paperboy"), Zangief ("Street Fighter"), Dr. Eggman a Sonic ("Sonic the Hedgehog"), Kano a Smoke ("Mortal Kombat") a mnoho dalších. (Corpsegrinder)
  • Společnost Nintendo požádala producenty, aby se pokusili zařadit do filmu slavnou videoherní postavu Maria z videohry "Super Mario Bros." Tvůrci ale nedokázali přijít s vhodnou scénou, v níž by se Mario objevil, aniž by odváděl pozornost od hlavního příběhu, a rozhodli se tuto postavu do filmu nezařadit. Režisér Rich Moore vyvrátil fámu, že Mario a jeho bratr Luigi nebyli do filmu zařazeni kvůli tomu, že Nintendo požadovalo příliš vysoké licenční poplatky, a uvedl, že tato fáma vznikla na základě vtipu Johna C. Reillyho (hlas Ralpha) na Comic-Conu. (HellFire)
  • John C. Reilly (hlas Ralpha) měl z osamělé dabérské práce původně strach, a proto režisér Rich Moore zařídil, aby všichni herci nahrávali své hlasy současně v jednom studiu. (Brousitch)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama