Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní filmařské řemeslo, které vybudovalo vcelku uvěřitelnou miniříši ala Artur a Minimojové, jenže zde to vše tak nějak lépe funguje. Humoru se člověk zasměje, akční scény vypadají akčně, hrátky s různým vnímáním času fungují, dokud se do toho nezapojí helma zpomalující čas. Tvůrcům rozhodně chválím jejich nápady i trochu originalitu. Postavy se v průběhu děje vyvíjejí, jsou charismatické a záporáci stylově odporní. Dobro a zlo je zde samozřejmě jednoduché a snadno rozpoznatelné a nebýt několika logických chyb a pár slabších pasáží, hodnotil bych výše. 75% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

My, drsní kluci, co si řiť vytíráme šmirglem a pro samý kokain za ráfkem nám není vidět ani močová trubice, rádi koukáme na pohádky. Proč? PROTOŽE SI TO MŮŽEME DOVOLIT!!! Něco se ti nelíbí? Nelíbí se ti něco? Abych na tě nepoštval bráchu! Je veliký skoro jako korbitch a má ostřeji kroucené kníry, než LIVINGHNĚDOVA ségra! Patrně jsem se nepropil do dostatečně poetické nálady, neboť mi létající pišišvorci nesebrali dechu. Zkriplený psík i barvičky moc pěkné, nepopírám, ale kulťák z toho asi nebude. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po technickej stránke animácie to bolo dokonalé, ale vlastne po stránke námetovej to nebolo nič prevratné - aj keď aspoň príbeh a hlavne prostredie bolo aspoň trochu výnimočné. Malé lesné kráľovstvo sa musí ubrániť proti temným silám skazy. Tradičný boj dobra so zlom - v podstate úplne priamočiary, podľa tradičnej štruktúry bez výraznejších prekvapení. Síce to bolo naozaj prepracované a milé, miestami až dojemné, ale proste typický rozprávkový príbeh v novom šate. Nedá sa povedať, že by som bol z toho sklamaný, len som čakal o niečo viacej, aspoň nejaký nečakaný zvrat v tom predvídateľnom deji! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Film byl typický animák se vším co se k tomu sluší a patří. Originální mix dreamworksovské hry na známá jména (vážně - koukněte se nahoru kolik zvučných jmen tam je! Ale chybí tam i např. Chris O'Dowd, Pitbull, Steven Tyler nebo John DiMaggio.) a sem tam nějaký gag a pixarovské hry na svět po boku lidí, ale ti ho nevidí. Lehce nakousnuté dospělé téma (mrtvá máma, vztah dcera/otec) je nakousnuté skutečně jen lehce. Hlavní tahák zde zřejmě byla klasicky typická pohádkovitost lesních strážců. Funkčně jsem na filmu nenašel žádnou velkou výtku, snad jen občas až přílišná střídmost a bezpečnost. Lepší průměr mezi mnou viděnými animáky, ale docela klidně tento výtvor mohl být direct-to-video a moc by svět netrpěl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Království lesních strážců je v rámci animace vskutku EPICké, o tom nelze pochybovat, nicméně okázalý vizuál hyzdí vcelku obyčejný a všemi možnými šablonovitými motivy nacpaný příběh, což je ve výsledku opravdu velká škoda. Vztah dítě-rodič, niterný zvrat, pomsta, "nezvladatelný" hrdina a tak dále. Z postaviček mě nejvíce pobavila dvojice slimák a hlemýžď, kteří byli vážně vtipní. A z hlediska animace mě uchvátila zejména úvodní scéna s výběrem nové královny a "netopýří mrak vs. Lístci" (kdo viděl, pochopí). Zkrátka jeden z těch snímků, u kterého forma silně převládá nad obsahem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)
  • Meno kráľovnej Tara pochádza z latinského slova "terra", čo znamená "Zem". (odmocnina)

Reklama

Reklama