Reklama

Reklama

Terry Pratchett: Choosing to Die

(TV film)

Obsahy(1)

Světoznámý spisovatel Terry Pratchett bojuje poslední léta svůj marný boj s Alzheimerovou chorobou, jak už jsme se o tom mohli coby diváci přesvědčit mj. v dokumentu Terry Pratchett: Living with Alzheimer's z roku 2009. Na své smutné pouti dorazil k bodu, kdy si tváří v tvář nevyhnutelnosti své choroby začíná klást ty nejbolestnější otázky. Tou nejzásadnější z nich je legitimita jeho práva na asistované ukončení života, tedy euthanasii. Jelikož ale tato vysoce kontroverzní metoda není ještě zakotvena v britském právním systému, vydává se s kamerou doprovodit několik podobně postižených Britů do Švýcarska, kde je euthanasie již nějakou dobu legální, a to dokonce i pro nešvýcary. Vydejme se na tuto smutnou pouť s ním. (Radek99)

(více)

Recenze (20)

mr.sonny 

všechny recenze uživatele

Pateticky působí možná jenom forma dokumentu, ale pan Pratchett rozhodně ne. Člověk který se snaží vyrovnat se situací o které má málokdo z nás potuchy ,tak na mě působí. Ani humor, který jemu tak vlastní v jeho knihách mu nemůže pomoci. Je to zpověď, která je podána typicky anglickým způsobem a pan Pratchett neztratil žádné mé sympatie. Po pravdě mě utvrdil v tom že je člověkem který mi zůstane vzorem.... ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Tento dokument dost podstatně změnil můj pohled na život...nikdy nevíte, kdy u Vás, nebo ve Vaší rodině objeví zákeřná nemoc. Tleskám, že nás pustil tak blízko sobě a tleskám všem rodinám, které se s touto volbou musí potýkat....Respekt! A víte co, ráda bych ho na poslední cestě vyprovodila, třeba jen symbolicky.... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

hodně sugestivní dokument svou přirozeností, otevřeností a přímočarostí. Zajímavý byl nejen účastí Terryho Pratchetta, ale i svou formou zpracování, kdy lidé (včetně příbuzných) týkajících euthanasie mají možnost bez nátlaku a cenzury vyjádřit své, i když rozličné názory a každý divák si z toho může vzít pro sebe, co chce. Jasná dokumentární stovka. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

pocta géniovi pera a fantázie. Skvostný človek, ktorý po sebe zanecháva fantastickú ryhu, ale aj jedinečný bonus - veľmi úprimnú poslednú adaptáciu svojho románu život versus smrť.Viem, že v posledných chvíľach bol objímaný dokonalou prítomnosťou svojich strážnych anjelov a učinil svoje posledné pratchetovské AHA ()

Thinger 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který upřímně a lidsky seznamuje s problémem euthanasie. O tom, že by měla být povolena jsem byl přesvědčen už před tím, než jsem dokument viděl, a po jeho shlédnutí jsem se v tom jenom utvrdil. Není to ale tak, že by se diváka snažil přesvědčit - spíš naturalisticky ukazuje: takhle to probíhá! Osobní závěr si z toho může každý vyvodit sám. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama