Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby se tu nezpívalo, dám víc hvězdiček. Možná že kdyby se herci v každé druhé scéně netvářili jak v reklamě na prací prášek, dám víc. Možná že kdyby scénárista neměl dovolenou a práci za něj neodvedl kulturní referent nejbližšího výboru, dám víc. Možná že kdyby to nebyla taková blbost, dám taky víc. Možná. Ale jen možná. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jackman si ze země vydupal muzikál, který každým songem vzývá emancipaci a řve, že být jiný je v pohodě, přitom je sám tak umělý, falešný a kašírovaný, až to bolí. To jsou paradoxy, co? Nepopírám, že ty písničkový montáže mají zvlášť ze startu celkem drajv a navíc děj posouvají (zdravíme statické obludnosti typu Nine), jako celek ale Největší showman pořád bojuje, aby se v něm něco dělo, proto třeba vytasí s postavou Rebeccy Ferguson jako švédský operní pěvkyně, která by Jackmana tak trochu chtěla... Ale Hugh má přitom oči jen pro Zaca Efrona, kterému zpívá, že ho "převede na druhou stranu"! Celá freak show nevyuživá (prosto má jen Zendaya a ta vousatá zpěvačka) a na samotný vystoupení se nějak zapomnělo... Je to prostě falešný. 50% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film jako by vypadl z jiné doby. V základě chce nabídnout příběh snílka, který si jde za svým snem, na své cestě zakopne, ale poučí se. Až tak jednoduché to je. Ale tvůrci sem chtěli nacpat ještě něco málo levičácké agitky, takže se Hugh Jackman na jevišti natřásá spolu s hrstkou podivínů - vousatou ženou, vysokánem, potentovanými týpky nebo s asiaty a černochy, protože rasismus. Smyslem má být, že jsme si všichni rovni. Jenže tu samozřejmě máme hrozně hloupé zlouny, kteří prostě nemohou přijmout, že je někdo jiný! A pak jsou tu boháči, kteří mezi sebe nepřijmou lidi z jiné vrstvy! A jsou hrozně omezení a zlí! A všichni ti Jackmanovi divnolidi jsou samozřejmě hodní, aby divák snad nezapochyboval, co si má myslet... Škoda, že ale film zapomněl někomu z těch freaků dát zajímavou osobnost nebo příběh... nene, radši se budeme soustředit na Jackmana a jeho sen. Mno... Muzikálová čísla nejsou moc zajímavě zpracovaná - dobře se poslouchají, ale zapamatovala jsem si jenom dvě písně: power baladu "Never enough", ze které místy až mrazí, a "Rewrite our stars", která je doprovázená zajímavým artistickým doprovodem. Na to, že Jackman chtěl tenhle film natočit už sedm let, tedy žádná sláva. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Největší showman může být rád za všechny ty skladatele a tvůrce písní, protože právě hudba posunula snímek minimálně o dvě třídy výš. Za to příběh je (líbivá) tuctovka. Sice ne vyloženě propadák, každopádně to nepřináší absolutně nic nového. Celé je to navíc opravdu hodně uspěchané a ve stopáži 105 minut to nemá absolutně šanci využít všechen potenciál postav, a proto se tak trochu klouže jen po povrchu a do ničeho se nejde hlouběji. Věřím, že kdyby film alespoň vyfasoval nějakou vyspělejší režii a přidal půlhodinku navíc, mohl výsledek dopadnout ještě stokrát líp. Nicméně, jak jsem říkal, díky té fenomenální hudbě jsem si to i tak užil a přeneslo to na mě nějaké ty emoce. Muzikálová čísla jsou opravdu krásná a já si po zhlédnutí filmu momentálně neprozpěvuju nic jiného... :) ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Údajne vôbec nebol taký dobrák, ako ho vykreslili filmári”. Ako napovedá samotný názov snímku The Greatest Showman, reč je o jednom americkom biznismenovi, čo založil CIRKUS, do ktorého zavítali všelijaké ľudské bytosti s dôrazným HANDICAPOM. Phineas Taylor Barnum žil v 19. storočí a bol vynaliezavý FILANTROP, ktorý podľa hollywoodskych tvorcov je ušľachtilý ľudomil, že by dal aj svoju poslednú košeľu... Skrátka - Scenár sa trochu pohral s históriou a obrátil ju NARUBY ! Pre americké sentimentálne publikum by bolo asi nepredstaviteľné, aby z neho urobili akéhosi TYRANA, kým v skutočnosti bol. To je, akoby som Hitlera zmenil na Gándhího. Film sa mi celkom páčil, a tak nechcem zachádzať do extrémov. Hádam nebudem porovnávať „mravca so slonom” . K filmu. Debutant na poli celovečernej réžie, Michael Gracey, ide na 100 % istotu, t.j. jednak má k dispozícii špičkovú kameru spoľahlivého Seamusa McGarveyho, o ktorého sa mohol v pohode oprieť. K tomu pracovalo 6 strihačov na hotovej verzii, čo vskutku nie je zrovna málo. To môže znamenať toto : Náročné muzikálové čísla spojené s obtiažnou choreografiou, čo v konečnom dôsledku vyzerá parádne najmä na „striebornom plátne” . Chytľavá hudba robí svoje, a hodí sa sem. Ansámbel. Všetci sú naprosto famózni, o Zacovi by som takúto pochvalu zo svojich úst voľakedy nevypustil, ale hovorí sa : „Nikdy nehovor nikdy” . Zendaya je kočka. Michelle je už dávno ostrieľaná. Rebecca má menej priestoru. A HUGH JACKMAN sa cíti v tomto žánri, ako ryba vo vode... Ak by som hodnotil čisto filmovú stránku, tak to by bolo za 5 hviezdičiek. Bohužiaľ, ochabnutý je úmysel scenáristov, ktorí okrem toho, ako sfilmovali biografiu Barnuma, neponúkajú absolútne nič iné, ako fungovalo zákulisie, ktoré pôsobí jednoducho dokonalou harmóniou. Povedzte mi, kto by nechcel mať takéhoto šéfa ? Alebo všetko bolo trošku inak... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku na adrese 1 E 78th Street. (Varan)
  • Zendaya (Anne Wheeler) zvládla všetky kúsky bez kaskadérskeho záskoku. (dwdb)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama