Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé nemocnici na jednotce intenzivní péče leží jistá paní Novotná, kterou přivezli s otravou svítiplynem, pravděpodobně po sebevražedném pokusu. Po ukončení návštěvní doby vrchní sestra při kontrole zjistí, že paní Novotná je mrtvá, někdo jí vytrhl hadičku s kyslíkem z úst. Byla to vražda. Zdravotní sestra Milada (Zlata Adamovská) se v té době bavila s řidičem sanitky Hruškou (Lukáš Vaculík), odpovědná lékařka Šebková (Hana Maciuchová) také nebyla na svém místě. Podezřelá je i Hruškova matka (Zdena Hadrbolcová), Novotné kolegyně ze zaměstnání, která ji navštívila se svým šéfem (Ladislav Mrkvička) v nemocnici. Novotná bydlela ve svém domku s blízkou příbuznou (Luba Skořepová), která se obávala, že Novotná nastěhuje do domku svoji neteř Emu (Dagmar Veškrnová). Obě dvě byly v inkriminované době v nemocnici také. Vyšetřovatel (Petr Haničinec) dále zjistil, že Novotná údajně zpronevěřila ve svém zaměstnání peníze. A pak sestra Jana (Miroslava Pleštilová) najde prsten mrtvé v kapse jednoho bílého pláště. Vrah přišel v bílém plášti. Kdo z podezřelých to byl a proč vraždil? Prozradí závěrečná rekonstrukce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V tomhle a jiných detektivních filmech se objevuje něco, co inspektor Fowler ze seriálu Tenká modrá linie nazývá "vlákáním do léčky." Hlavní detektiv na podezřelé ušije boudu a ten, kdo se chytí, je odhalen jako viník. V příběhu to působí efektně, ale v reálu by to neprošlo už kvůli tomu, že by takový akt každý právník omlátil policajtovi o hlavu. Vím, že fabulaci to až tak nevadí, ale i tak tím snímek trochu ztrácí na věrohodnosti. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Herecky velmi rozmanitá, přesto vlivem nevýrazného scénáře velmi podprůměrná televizní detektivka, která dnes již divákovi nemá absolutně co nabídnout a místy působí dost klišoidně až vtipně. Jediná výhoda je ta, že je film velmi krátký, takže má vcelku svižné tempo. Nicméně děj jako takový mě dost nudil, závěr vyzněl dost nelogicky. Co mě naopak velmi překvapilo, kromě plejády výborných českých herců, byl pokus o filmovou hudbu, která je z dnešního pohledu úsměvná, přesto na tu dobu velmi dobrá práce. Některým scénám hudba pomohla vykreslit příjemnou, tajemnou atmosféru. V té době asi relativně dobrá televizní kriminálka, nicméně na víc jak 2* to fakt nevidím. 4/10. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poručík Columbo bere baloňák a odchází na šichtu do špitálu. Ten je plný podivných osobností se sklony k teatrálnímu přehrávání. Petr Haničinec se tím však nenechá rozházet a po vzoru amerického kujóna i on dojde rozřešení. Hvězdná herecká plejáda je až neuvěřitelná, ale čtyřhvězdičkovou záležitost pro mě z filmu udělala jedinečná atmosféra revolučního roku, podpořená čímsi, čemu se tenkrát patrně říkalo filmová hudba. Jakkoli dnes žijeme v o několik let vzdálené době, z pohledu současné televizní tvorby by jeden spíše řekl, že v době vzdálené směrem zpátečnickým. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná, téměř zapomenutá televizní detektivka, která zaujme především hereckým obsazením. Co postava, to herecká osobnost. Každopádně poměrně slušný děj, který při celkem krátké stopáži hezky utíká. Vztahy mezi postavami jsou pěkně zamotané a nikdo si není jist obviněním ze zločinu. Smysl a průběh závěrečné rekonstrukce trošku pokulhává, ale jeden skoro dramatický okamžik (zhasnutí světla) ji učiní na chvilku zajímavější. Hádejte, kdo je vrahem v případu, kde figurují jako podezřelé téměř jen ženy, jak na konci hezky shrne detektiv (Petr Haničinec). ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní krimi, jež se odehrává v nemocničním prostředí a hlavním tématem příběhu je vyšetřování záhadného úmrtí pacientky Novotné. Odhalováním skrytých pravd tohoto zločinu byl pověřen inspektor Vacek v podání P. Haničince, jenž po pachateli pátrá v typickém, rozvážném Columbovském stylu a zabývá se výslechem podezřelých a odkrýváním skutečných vztahů mezi nimi. Příběh je podaný díky dobrým hereckým výkonům poměrně poutavě, zejména zaujme závěrečná rekonstrukce činu, avšak tam dle mého názoru vyjdou najevo jisté nelogičnosti chování pachatele, zejména co se týká krádeže prstenu. Mezi podezřelé patří členové jakéhosi milostného trojúhelníku, a sice odmítavá zdravotní sestra M. Pleštilová, zoufalá osamělá Z. Adamovská a zamilovaný řidič sanitky Hruška L. Vaculík. Dále se v inscenaci objeví velmi nesympatická a nafrněná neteř zavražděné D. Veškrnová, razantní a přísná hlavní sestra G. Vránová, ředitel podniku, kde oběť pracovala, L. Mrkvička a kolegyně paní Novotné, Hruškova matka Z. Hadrbolcová. Haničincova nadřízeného poručíka Hamzu zahrál P. Štěpánek a ve zbytečných rolích jakýchsi podivně nadrzlých příslušníků VB se objevili G. Bubník a D. Prachař, jenž mě rozčilil nevídaně troufalou a hloupou poznámkou v klíčovém okamžiku vyšetřování. Jubilejní pětistý komentář je věnován typické československé televizní kriminálce z dílny pana Kubečka, jež nepředstavuje ve své kategorii žádné významné dílo, přesto má obliba podobných jednoduchých studiových kriminálek neklesá. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy vyšetřovatel (Petr Haničinec) vyslýchá Burešovou (Ljuba Skořepová) v jejím bytě, lze si v zrcadle všimnout odrazu člena štábu. (Pepinec)

Reklama

Reklama