Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

mm13 

všechny recenze uživatele

Corbijn kreslí svoju reflexiu stavu súčasných tajných služieb pomalými a precíznymi ťahmi, štetec namáča do tmavších farieb, jednotlivé výjavy úmyselne nedokončí, ponecháva priestor na vlastnú interpretáciu. Výsledok však, nech je akokoľvek pútavý, pri pozornejšom pohľade neschová, aký je zároveň schematický a naivný... Plagát namiesto obrazu, bezmocný vzlyk namiesto výkriku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ukázkový současný zástupce politicko-špionážních thrillerů. Doba je jiná, teď už tajné služby nehoní po velkých metropolích západního světa ruské špiony, ale spolupracujíc navzájem se snaží odhalovat a likvidovat buňky islámských radikálů. Jedni sledují druhé, jedna tajná služba sleduje druhou. Pokud je to v souladu se zájmy té či oné země, sledovaná tajná služba ani netuší, že je sledována jinou. Nad tím vším kolotočem však rozhoduje někdo úplně jiný a dle vlastního uvážení a potřeba tak se moc nekouká na ty obyčejné pěšáky v ulicích, bez kterých by však nebylo o čem rozhodovat. Nejdůležitější je však co udělá v ulicích sám Alláh. Tohle byla super záležitost se skvělým Philipem (ostatně jako vždy). On není typem šlachovitého agenta, který devítkou trefí z půl kiláku do hlavy prchajícího gangstera ani tím, kdo při jeho pronásledování bude přelézat ploty a přeskakovat ze střechy na střechu... Tím je však uvěřitelnější. Málem jsem také nepoznal Robin. Mamča nám krapet zestárla a s těmi černými vlasy nakrátko byla k nepoznání.... Moc se mi to líbilo a i když závěr jsem lehce tušil, přesto mně dostal naplno. Paráda a rád dávám 5 karet SD do krabky od cigár. * * * * * ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Protipól atraktivnímu dynamickému Hollywoodu. Film tak věcný a nedořečený, že se od poloviny jeví jako téměř bezdějový, i když se tu hraje o hodně. Zřejmě nejpřekvapivější a nejdrtivější pointa za poslední roky, která přesně odpovídá i struktuře knihy, kde se vše rozetne na posledních dvou stranách. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silná pointa na záver a mimoriadna rozlúčka Hoffmana, to bol fakt majster "vedľajších rolí", ale tu si struhol s ešte väčšou cťou tú hlavnú. Že nebol nominovaný posmrtne na žiadnu cenu je hanbou. Film je veľmi politický, dejová kostra sa zdá byť chabá a určite bežného diváka môže nudiť. Ale keď sa človek vžije do filmu, dočká sa aj napínavých scén a ten koniec ho ťahá hore. Pre mňa prekvapenie, špionážne filmy nevyhľadávam, tento je však výnimkou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád špionážní filmy. Pochopil jsem, že v tomto šlo o to, jak mezi sebou a se sebou jednotlivé tajné služby světa vyjebávají, místo, aby spolupracovaly (jak se hned v úvodu dozvíme, díky tomu došlo k 11. září). Jenže nechápu, proč musím sledovat značně rozvleklý a logicky nesoudružný příběh, kde k nějakému twistu dojde až na konci (a vlastně se dal čekat), a mezitím bez nějakých napětí a zvratů plyne jakési představování postav, jež mohli mít tvůrci odbyté během čtvrt hodiny. Jsou zde věci, které mi pak vrtají hlavou - PROČ se Issa kurnik vydával na strastiplnou cestu do Hamburku? Když ty prachy vlastně nechtěl? Proč Jamal zrazuje svého otce? Je snad teplej a má vztah s Hoffmanem? To mu stačí ke zradě otce? A ten bankéř tak nějak nezodpovídá radě a může si jet finanční operace podobných vysokých částek na své triko? Nakonec z toho vylezou jen bláboly. Dvě hvězdičky za vynikající kameru, ale ta to sama moc nezachrání. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama