Reklama

Reklama

Na dřeň

  • Česko Pachuť krve (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alimu (Matthias Schoenaerts) byl do péče svěřen jeho pětiletý syn, ale se Samem (Armand Verdure) se sotva znají a ocitají se bez domova, bez peněz a bez přátel. A tak se Ali uchýlí ke své sestře Anně (Corinne Masiero) do jihofrancouzského města Antibes. Tam najednou život vypadá snadnější a zalitý sluncem. Ali, muž impozantní velikosti a síly, dostane práci jako vyhazovač v nočním klubu a Sam začne chodit do školy. V klubu se Ali seznámí s rezervovanou Stephanie (Marion Cotillard), která ve vodním parku vystupuje s kosatkami. Ani Stephanie, ani Ali zatím netuší, že každému z nich se vlastní svět již brzy zhroutí a jediné, co je může zachránit, je vzájemná blízkost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (341)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hovězí romance o holce bez nohou a chlapovi, co má těžkej problém s agresivitou. Audiard natočil uměřeně něco, co z podstaty absolutně uměřený není... a ono to prostě funguje. Nohy pryč, vymlácený zuby, zlomený kosti a někde mezi tím tak trochu rezaví láska. Býčí šíje a naprosto anti-romantický Schoenaerts opět boží koktejl z něhy, agrese a bolesti, Marion je nadpozemsky dekadentní děvče s pokérovaným pahýlem. Romantika, jak se patří. Fakt dobrý. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekala film, který bude silně útočit na city a z diváka ždímat hodně slz, opak je ale pravdou. Film je místy i docela chladný, byly zde chvíle, kdy jsem si vážně přála, aby film trochu přitlačil a přenesl emoce na diváka, ale pak mi zase došlo, že toto opačné pojetí režisér přesně zamýšlel, vsadil na přirozenost a nenucenost. Emoce ve filmu jsou a jsou obrovské, jen nejsou patrné hned na první pohled, mám to takhle ráda, ale v tomto případě mi tam přece jen chyběla alespoň nějaká naléhavost. Tři hvězdy však dávám především z toho důvodu, že celý vystavěný děj mi přišel na dvě hodiny strašně málo, jsou zde hodně natahované pasáže a hlavně nepříliš uvěřitelná romantika. Nejlepší na filmu je podle očekávání skvělé herecké duo v hlavní roli, ale jinak se pro mě jedná o docela zklamání a asi film už podruhé nevyhledám. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výkon M. Cotillard v tomto filme je samozrejme jeden z jej naj. Osudným momentom, ktorý ju pripravil o nohy si tvorcovia na seba uplietli bič, pretože všetky scény bez nôh museli byť o dosť drahšie. Zvlášť ak sa ich nesnažia maskovať a zakrývať, ale naopak akoby vraveli -"Pozrite sme v tom lepší ako Sinise vo filme Forest Gump!". Ak dáme výkon Cotillardovej bokom ostane nám "iba" príbeh dvoch ľudí, ktorí k sebe našli cestu náhodou. Okrem niekoľkých slov jej pouličný boxer ponúka i "KD"(ko..t dávam)...V tomto som mal s filmom trochu problém, pretože toho "KD" rozdával všade navôkol a mal som pocit, že "pokefuje" aj výfuk v aute. Príbeh v týchto momentoch stagnoval a vlastne tu nejaký veľký príbeh ani nečakajte. Je to určitý úsek života dvojice ľudí a ich blízkych. Nič viac, nič menej. Bol som rozhodnutý dať filmu priemerné 3 hviezdy, ale záver s chlapcom, ktorý sa prepadol pod ľad a jeho spočiatku bezmocná záchrana so mnou riadne zamávala. Scéna je sama o sebe silná, desivá a navyše sa ten blonďavý chlapec dosť podobá na môjho 3 ročného syna. Aj preto som to trochu dlhšie rozdýchaval. Celkovo som však čakal silnejší, myslím ľudskejší film, bez zbytočného "KD"...70%. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Jak je v roce 2012 zvykem, přichází jedno filmové zklamání za druhým. Vyjímku netvoří ani De Rouille et d'os, film, na něhož jsem se nesmírně těšil. Romantika to byla asi taková, jako dokáží být romantický verbal. Tento umělecký styl mi nesedl a to se dovoluji nazývat fanouškem uměleckých filmů. Jeden šílený střih za druhým, nepříjemná režie, žádné emoce, nesympatické a divně chovající se postavy (u Cotillard žádná novinka, ale přesto jsem jí dal šanci) a neodsýpající děj. A jelikož se pár slušných scén našlo, budu s hodnocením mírný. __ Zlatá éra výborných francouzských filmů je nenávratně pryč, ale tato "audiardovinka" se o to usilovně snaží, bohužel... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu, jakou senzaci vyvolal Gary Sinise bez nohou ve Forrestu Gumpovi...a teď se Marion Cotillard promenáduje o nohy kratší kolikrát i nahatá, jakoby nic v "nízkorozpočtovém" francouzském filmu. Ach ta technika...Jinak vynikající syrové drama. Díky za titule Rob Roy a za doporučení Cloclo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Kolečkové křeslo navržené speciálně pro natáčení tohoto filmu mělo speciální prostor pod sedačkou, kam si Marion Cotillard vždy schovala nohy. (koog)
  • Ústredná herecká dvojica - Marion Cotillard a Matthias Schoenaerts - sa stretla prvýkrát tri týždne pred začiatkom nakrúcania v dome režiséra Jacquesa Audiarda. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru ne filmovém festivalu v Cannes 2012, kde Marion Cotillard sklidila desetiminutový potlesk publika. (Terva)

Související novinky

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

Audiard prozkoumává francouzskou společnost

19.10.2014

V současnosti není ve Francii uznávanějšího aktivně tvořícího režiséra než je Jacques Audiard. V posledních letech nám představil strhující vězeňské drama Prorok a poté nabídl netypickou vztahovku Na… (více)

Reklama

Reklama