Reklama

Reklama

Válečná generace

(seriál)
  • Česko Válka generací (více)
Trailer 2

Epizody(3)

Berlín roku 1941. Pět přátel se touží stát hrdiny v dobrodružství, které změní tvář Evropy - a navždy změní i je samotné. Vyrovnaný a uhlazený důstojník Wilhelm odjíždí na východní frontu spolu se svým mladším bratrem Friedhelmem, citlivým snílkem, kterého mnohem víc než válka zajímá literatura. Do Wilhelma je hluboce zamilovaná Charlotte, mladá zdravotní sestřička, která se rovněž těší na své působení ve Wehrmachtu na východní frontě. Greta je talentovaná zpěvačka toužící stát se další Marlene Dietrich - a její židovský přítel Viktor stále nedokáže přesvědčit své rodiče, aby opustili Německo. Z lidských hodnot se začínají drát do popředí odvaha a statečnost - ale také zrada. Friedhelm se stane bezduchým strojem na zabíjení. Wilhelm dezertuje a je postaven před vojenský soud. Charlottina nacistická ideologie se rozpadne, když prozradí židovskou sestřičku sloužící ve Wehrmachtu. Greta zařídí Viktorovi doklady nezbytné k odjezdu tím, že prodá své tělo důstojníkovi SS. Všech pět našich přátel - a miliony dalších - chtělo být hrdiny, ale nikdo z nich se nedokázal představit, co udělá válka s jejich životy a se zbytkem světa... (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja osobne vôbec nemienim riešiť, čo týmto Nemci chceli povedať, povedali a nepovedali, nemienim riešiť ako vykreslili Poliakov, ja som pri tom nebola a ani to nemám naštudované, na oboch stranách barikády by sa našli rôzni ľudia, rôzne príbehy ... pre mňa je toto film, ktorý si zaslúži odo mňa plný počet hviezd, výborne natočené, výborná hudba a herci (predovšetkým Schilling), príbeh výborne prepletený, ani na minútu som sa nenudila ( a to bolo tých minút požehnane), koniec nepokazili ... ohromná preohromná vec. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Určite by sa dali menovať rôzne filmové nedostatky (prekážala mi najmä občasná dejová vykalkulovanosť, kedy sa čírou náhodou stretávali hlavné postavy) a historické nepresnosti, ale trojdielnu snímku Unsere Mütter, unsere Väter som zhltol ako nič a jej sledovanie som si naozaj užil. Veľká spokojnosť. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Byl jsem příliš malý, když mi děda vyprávěl, jak bojoval za wehrmacht...Nedobrovolně, prostě musel...Škoda, že dnes už nemám možnost ptát se na podrobnosti, ale vzpomínám, že prožíval normální obavy devatenáctiletého kluka, který musel bojovat o svůj holý život..,To.ať už bojoval za kohokoli...Chápu (možná právem) ale mrzí mne, že právě filmy raději ukazují dramaturgicky spíše tu "vítěznou" stranu...Nechci obhajovat co se stalo, co lidé dělali, zlí lidé byli na všech stranách a co dělal Němec, klidně mohl dělat i Polák, Čech...Však to známe z naší historie moc dobře...Co se týká technické stránky a příběhové, jsem rád za takovou to mini TV sérii...Mně to nutí nejenom k přemýšlení, ale formuje to především moje vnitřní postoje...Nevím, jak bych se zachoval já, možná jinak, možná stejně, ale vím, že se zlem musím bojovat i já...Ano, Bůh existuje, musí, protože v opačném případě by Hitler (a jemu podobní) měl pouze jiný názor...Musím dát pět hvězd, pravdivý a drsný pohled z druhé strany... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě super minisérie - hezky zahraná, se slušnou produkcí a pár silnými scénami - kterou pro mě ale smutně táhne dolů scenáristická chtěnost. Je to tady totiž samá telenovelová náhoda typu "odvezou ho do lazaretu, kde náhodou slouží ona" nebo "náhodou šli oba na stejné místo, a tam se potkali". Jednou, dvakrát bych to pochopil - jasně, v pohodě, zápletka potřebuje popostrčit - ale tady je to FURT. Napřed nad tím mávnete rukou, pak ty náhody začnou být trochu otravné, a ke konci už dostávají vyloženě absurdní rozměr. Drobný spoiler alert, vrcholem všeho je, když se jedna z náhodných vedlejších postav bez vojenské minulosti, zázemí nebo vazeb na armádu vrátí na konci jako vysoký velitel rudé armády. Wut? ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k té sérii německého "Bratrstva neohrožených" konečně probojoval. :-) Sice by to ve výsledku stačilo smrsknout do 1 dlouhého filmu a "kladný" německý pohled mi dost vadil, ale je pravda, že Američané nejsou ve svých filmech o invazích o moc méně alibističtí... Zručně natočené válečné psychologické drama. 70% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (37)

  • V prvej časti, keď je nemecká armáda už 40 km od Moskvy, je vonku údajne mínus 40 stupňov Celzia. Pri zábere na Friedhelmovu prilbu je však jasne vidieť, že sneh sa na nej topí. Pri tak nízkej teplote to nie je možné. (Hookiuko)
  • V čase 51:06, při přiblíženém záběru na kulometný pás, je vidět, že se jedná o slepou munici, tvořící pouze vizuální a akustický efekt. (Dressler_O)
  • V záběru, kdy němečtí vojáci vybíhají ze zákopů při útoku na Kurský oblouk, se mihne v popředí tank Panzerkampfwagen VI Tiger. Z jeho výfuků se line silný černý dým, který nasvědčuje nedokonalému spalování nafty. Tanky Tiger ovšem byly poháněny benzínovými motory Maybach HL210/230, takže se jejich výfuky takto projevovat nemohly. (Rudy_742)

Reklama

Reklama