Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden vtípek o Hitlerovi navíc a přetekl pohár trpělivosti: komik Hans Zeisig proto musí v roce 1938 s falešnými doklady uprchnout z nacistického Berlína. Sní o Hollywoodu, místo toho ale končí v moskevském úkrytu komunistických funkcionářů z celého světa, pověstném hotelu Lux. Zeisig je sovětskou tajnou službou mylně považován za zběhlého dvorního astrologa Adolfa Hitlera a je tak nucen lavírovat na hranici krvavých intrik v rámci Stalinova mocenského aparátu. V hotelu potká také svého bývalého kolegu z jeviště Siggiho a nizozemskou členku odboje Fridu, kteří pevně věří, že komunismus má i dobré stránky. Pro tyto tři přátele však právě začíná dobrodružství na hranici mezi životem a smrtí… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (38)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších férií na téma fašizmus a komunizmus jednou jsou s milou mini postavičkou Juraje Kukury. Potvrzení toho, že než se pouštět do hlubokomyslných filozofických úvah a úmorně sledovat vývoj psychiky od idealizmu přes vystřízlivění po odmítnutí, lze podstatu problému rychleji, precizněji a přesněji vystihnout vtipem. ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

(Das Filmfest, Praha 2012) Nejsem fanda bláznivých komediíí, za to jsem fanda Leandera Haußmanna díky jeho perfektnímu filmu Herr Lehmann. Musím říct, že jsem se pobavil a film se mi líbil. Není to žádná hitparáda a asi těžko někdo zatouží se na film podívat opakovaně, ale mix historických reáliíí a černého humoru u mě fungoval. Pro české, resp. spíš slovenské filmové fanoušky může být lákadlem i výborný Juraj Kukura. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá si berie na mušku politiku a pritom ju podáva znesiteľnou formou. Príbeh pútavý, na zamyslenie, miestami nepriehľadný ale znesiteľný. Herecké obsadenie skvelé, herci dávajú počas celého filmu dobré výkony. Kukura konečne v poriadnej úlohe! Nemci sa trochu vyhrali s CGI technológiou, čo miestami bolo na škodu. Ruské pasáže pridali filmu na autenticite. Za námet, obsadenie a kostýmy 3 z 5 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladká komedie o tom, že vybrat si ve třicátých letech mezi Hitlerem a Stalinem, nebyla opravdu žádná výhra. Aneb z bláta do louže a z louže pod okap. Přesně o tom tenhle vcelku vydařený film vypráví. O nestálém strachu, napětí a rozmýšlení na jakou stranu se přiklonit. Taková o něco horší verze Ztratili jsme Stalina, která má ovšem i v německém podání jisté kouzlo. Přesně na ty tři hvězdičky, ani o kousek míň. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně chytrá politická satira, která si bere na mušku především fanatismus dvou nechvalně ochutnatných ideologií nacismu a komunismu. Výborná práce s dialogy a co především povedlo, je kombinace směšnosti a reálnosti, třeba u scén se Stalinem jsem se musel smát, ale současně když si člověk uvědomí že lecos takhle skutečně bylo, tak mu zádech drandí mráz jak na autodráze. Před tím jak se umí němci nejen filmově vyrovnávat se svou minulostí, fakt klobouk dolů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu Hotel Lux prebiehalo v Berlíne, Kolíne nad Rýnom a na ďalších miestach v nemeckej spolkovej republike Nordrhein-Westfalen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama