Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

Birdman (2014) 

Zase další film, který má skvělé PR, slavné jméno režiséra a bývalou hvězdu filmového plátna v titulku...wannabe art, but.... Řemeslně asi velmi dobrá práce, kamera zajímavá, hudba vhodně vybraná, Michael Keaton a Edward Norton válí, ale jinak je to zase další nafouknoutá bublina, která žádný hlubokomyslný, filozofický, dramatický či bůhvíjaký poklad neskrývá. V podstatě zcela tuctový film s lehce nadprůměrnými výkony herců.

plakát

Vzpomínky na Afriku (1985) 

Hmm v době vzniku asi jo...ale teď po 30 letech? Ne, že by se na to nedalo koukat, ale...

plakát

Jsme mladí. Jsme silní. (2014) 

Velmi silné téma, které bylo opakovaně zpracováno zejména na německé hudební scéně ("Schrei nach Liebe" - Die Aerzte, "Deutschland im Herbst" - Boehse Onkelz, "Sascha … ein aufrechter Deutscher" - Die Toten Hosen, nebo „24. August 1992“ - ZSK a další). Nyní se objevuje i pokus zpracovat násilnosti ze srpna 1992 na filmovém plátně. Bohužel ne zcela povedený. Hlavní slabinou je dle mého názoru slabý scénář a hlavní postavy, které působí tak trochu odfláknutě. Film není špatný a určitě stojí za vidění, ale žádná filmová bomba to rozhodně není. Tyto dramatické a šokující události z Rostocku by zasloužily povedenější zpracování, třeba se ho dočkáme v budoucnosti.

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Po Pilotu za 2* a nepředpokládám, že bych se někdy v budoucnu pouštěl do dalších dílů. V konkurenci tolika kvalitních seriálů mi to připadá jako ztráta času.

plakát

Čas kanibalů (2013) 

Místy vtipné a zábavné, ale celkově hodně banální a plytké. Neurazí, nenadchne a příliš ani nezaujme.

plakát

Zahraj to znovu, Same (1972) 

Výborný film se skvělým W. Allenem. Posledních pár minut už se trochu moc táhlo, jinak bych vůbec neváhal a dával 5*.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tak Leo skvělej, jeho výkon naprosto úžasnej a pár scén opravdu stojí za shlédnutí. Ale, že by to měla být nějaká filmová bomba roku? De facto film úplně o hovně, kterej drží pouze a jenom Leonardo v hlavní roli. Nic proti drogám a sexu ve filmu, ale když v něm není vůbec nic jiného, tak to se pak ty 3 hodiny už docela vlečou...

plakát

Konečný tah (1995) (seriál) 

Oproti předchozím sériím již seriál trochu ztratil šťávu, ale pořád velmi dobré.