Reklama

Reklama

Hitlerova válka? Co zamlčuje Guido Knopp

(neoficiální název) (TV film)
  • Německo Hitlers Krieg? Was Guido Knopp verschweigt
všechny plakáty
Německo, 2009, 97 min

Režie:

Alphart Geyer

Obsahy(1)

Otázka viny za rozpoutání druhé světové války je téma, na které se v Německu nemá diskutovat příliš otevřeně. Autoři snímku se právě o tuto otevřenou veřejnou konfrontaci pokouší. (sator)

Recenze (6)

kebom 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument už len preto, že divák má možnosť vidieť, aká by bola "oficiálna" verzia ak by Nemecko vyhralo vojnu... Skôr by som to zaradil k istej protipropagande voči oficiálnym verziám konfliktu. Veľké mínus za neuveriteľne uspávajúci pôvodný komentár. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já jsem přesvědčen už dlouhé roky. Tenhle dokument už je několikátý, co vidím a opět se utvrzuji v tom, že historie byla překroucena a svině co rozpoutali válku 1, tak rozpoutali i 2 a tak zničili i Jugoslávii následně Srbsko, Libyi, ukradli Palestinu, zplundrovali Vietnam, Severní Koreu,  Sýrii, Afgánistán, Zavraždili Kennedyho, Haidera, Kaczynského, zavedli rasismus, otroctví, vybudovali komunismus, kapitalismus a když už si podrobili Germány, tak teď to dělají se Slovany. Rozebírají Ukrajinu, Rusko a obnovují starý zapomenutý, rozhodnutý Chazarský svět. Jsou to svině. Hitler byl jediný, kdo se jich nebál a mohl je jednou provždy zastavit. Jsem o tom přesvědčený a můžete si myslet co chcete a zase mi chodit mlejt blbosti do pošty, jak jsem na hlavu. Je mi líto všech, kteří zemřeli v boji za dobrou věc. Je mi líto těch, kteří padli, když byli nuceni bojovat a podporovat tu vyvolenou chamraď. Je mi líto těch kteří zemřeli za zájmy těch kapitalistů a komunistů. A je mi líto těch , kteří si nechali dobrovolně nasrat do hlav a věří, že se Hitler vážně jednoho dne vzbudil a řekl si: Nemám co dělat, tak ovládnu svět. ()

Volodimir2 odpad!

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že históriu píšu víťazi v žiadnom prípade sa nemôžem s týmto dokumentom stotožniť. Jeho snaha o riešení otázky viny a neviny za vyvolanie 2. svetovej vojny bola zdokumentovaná veľmi jednostranne. Môžme sa stotožniť s názorom, že na podnecovaní k vojne sa podieľala celá rada krajín mimo Nemecka. Išlo o britských, francúzskych, talianskych, amerických, japonských ale aj sovietskych vodcov, ministrov, diplomatov a vojenských veliteľov. Ale taktiež sa môžeme stotožniť, že na jej vznik a za jej katastrofálne hrôzy je zodpovedné predovšetkým Nemecko. Na adresu Guida Knoppa, ak sa zaujímate o dejiny nacistického Nemecka, o Hitlera a jeho mužov, tak Knopp zaručene bude vašim najlepším sprievodcom. Nepoznám spisovateľa, ktorý by objektívnejšie hodnotil toto problematické nemecké obdobie (Hitlerovi muži, Valkýra). Záverom k tomuto filmu, autori schválne zabúdali na fakty a venovali sa úplným nezmyslom a skresľujú pohľad na dianie v tej dobe. Pre nás čechoslovákov pripomenutie na deň 23.9.1938 kedy bola vyhlásená mobilizácia, celý národ ju vítal s nadšením, matky pred parlamentom skandovali „Dáme Vám svojich synov, dajte im zbrane, za pár dni nastúpilo 1,250 milióna záložníkov. Preto mi tento film pripadá trocha, ako neúcta k týmto vojakom, ktorí mali svoje odhodlanie bojovať a brániť si svoju zem. Viete si obdobnú situáciu predstaviť dnes, kde sa stratila národná hrdosť a vlastenectvo? ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Že měl Západ zájem na rozpoutání války stejně jako Vůdce, o tom není pochyb. Že se dnes vyučuje účelově podaná historie o tom taky není pochyb. Ale tady autoři zbytečně zabředli do opačnýho extrému a tím snížili objektivnost dokumentu. 60% ()

Darken01 

všechny recenze uživatele

Tento dokument sem shlednul z jednoho prostého důvodu.Sliboval nový pohled na druhou světovou válku a událostí kolem ní ze strany Německa.Jsem člověk který toho o této problematiceviděl a čet doopravdy mnoho.Nicméně tento dokument bych spíše nazval prachsprostou propagandou.Netvrdím, že západní státy v čele s UK neměly sebemenší podíl viny na to co se stalo, ale tento dokument jako by si dal za úkol očistit Hittlera od všeho co kdy provedl.Nejvíce mě popudila zmínka o tom, že tehdejší Československo byl jakýsi úmělý produkt západních mocností a nikdy předtím nemělo svoji historii, kdeje zmínka a vysvětlení o koncentračních táborech a proč není vysvětlen začátek války v polsku, kdy to němci na poláky vyloženě ušily a zde je celý tento konflikt popsán jako obrana němců? Mě osobně tento dokument pouze utvrdil v tom, že německý národ jako takový je ješitný a zaslepen svým přehaně nacionalistickým cítěním, podobně jako Britové, ti ovšem bez rasových předsutků a rasové nesnášenlivosti. Dal sem 2 hvězdy jen díky tomu, že zde byli uveřejněny některé nové filmové záběry a co se týče hodnocení pouze z filmového pohledu a nikoliv obsahového ( což se u dokumentů dá ale těžko ) patří tento dokument spíše k lepšímu průměru. ()

Reklama

Reklama