Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Teron 

všechny recenze uživatele

Cítím...že žijůůů!!!...Dovolte mi demonstrovat vám zákony odstředivé síly. Dámy a pánové nastavte svá sedadla a jídelní stolky do kolmé polohy, připoutejte se, nekuřte. A Yupííí....Říká se, že násilí je následkem neřešených traumat z dětství....Zírej na to kámo tohle je nejnovější Johny Pětka koukni na ty ceny zvláštní paměť 5000 mb k dispozici, krom běžného vybavení řada vylepšení pro život v přírodě spousta samolepek greenpeace a reklama na boty firmy Nike...tohle už se dneska bohužel netočí ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Strašný. Nejhorší je to na konci: krvácení robota, léčení raněného robota a oživování mrtvého robota – to už je vyloženě trapné. Lehkost jedničky zmizela. Nahradila jí prkennost. Za celý film asi tak dva průměrné vtipy k pousmání. Filosofické debaty o tom, zda je lidštější plechovka nebo člověk. Hlas robota o třídu horší. Opakování, co zaslechne v televizi, desetkrát horší. Dabing o třídu horší. Kaiserův Ind o hodně slabší než Bartoškův. Medvecká mnohem méně příjemná než Svobodová. Jen Štěpnička nezklamal (ty hlasy odhaduju). Chtěl jsem prubnout, zda jsem tomu jedním pentagramem před 15 lety neukřivdil. Takže neukřivdil. Symbolika: 23:15 – podivné podání ruky; 1:36:35 – 33. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra vůbec nepřišla horší kvalita filmu, jak tomu většinou bývá. Kompletně sešrotovaný Johnny 5 mi ve druhé polovině filmu rval srce, což vyvrcholilo jeho oživováním, kdy jsem byl skutečně naměkko. Navíc se lze poučit, že ošklivost a zloba tkví v něčem jiném, než ve vzhledu. Rytmická doprovodná hudba a zmatkářský Ben ještě posílili hodnocení, takže není důvod robotovi nedůvěřovat. ()

torn666 

všechny recenze uživatele

Varovanie, vyskytuju sa tu dva-tri "minispoilery" :-)... Cislo 5 zije - priatelsky, povodne vojensky robot ktoreho priatelia nazyvaju "Johnny pětka" teraz navstivi velkomesto. Prekvapuje ma ako tu moze mat druhy diel otolko slabsie hodnotenie nez prvy(respektive uz to ze ma horsie hodnotenie ako prvy), toto je totiz jeden z tych filmov kedy je dvojka lepsia nez jednicka(podla mna jednoznacne lepsia, ale nech to jednoznacne dakomu nebije do oci pisem ho sem len do zatvorky :-). Zatial co jednicka vsadila na dake tie uvahy ci stroj moze byt zivy a jeho pravo na vlastne sebaurcenie, dvojka sice s casti takisto no pribudla zapletka so "zaporakmi" ktory chcu znicit vyrobu malych Jhony 5tiek...(ale hlavne ukradnut klenoty :-). Ako dieta som najskor videl dvojku az potom jednicku ktora sa mi uz vtedy zdala ocosi slabsia nez dvojka. Po precitani komentarov a hodnoteni tu som sa rozhodol svoje stare "bodovanie" prehodnotit, avsak aj po zhliadnuti oboch dielov v spravom poradi sa mi iba potvrdilo - dvojka ma lepsi humor ako aj emotivne prvky a takisto je napinavejsia nez jednicka(teda vramci toho co sa povazuje za napatie u rodinnych filmov :-) (tento komentar je uz "presmajlovany", avsak k tomuto filmu sa to hodi :-). Pozor vacsi spoiler - V scene na konci kde Jony5ka umiera som ako dieta neveriacky hladel na obrazovku ze to predsa nemoze byt pravda :`-| este ze ho potom ozivily elektrosokmi pouzivanymi pri zastave srdca :`-D. Aj ked po viac ako 20tich rokoch uz vidim tieto filmy uplne "inymi ocami", "Číslo 5 žije 2" ma svoje klady ktore nestarnu a ma jednoducho "srdce"(a to ma aj jednicka) co v mnohych sucasnych (nielen)obdobnych filmoch pre mladsich divakov ci cele rodiny chyba - napada ma sice "Real Steel: Oceľová päsť - Ocelová pěst"(a ten navyse nieje rovnako humorny) avsak v obdobi 80' a 90' tych rokov ich bolo omnoho viacej. A tak aj po 20tich rokoch stale hodnotim "Cislo 5 zije 2" rovnako(5*) a to zaroven znamena vyssie nez jednicku ! S casti to bude aj vdaka sympatickej postave vedca s humornym prizvukom(typicka postava z filmov 80'-90' tych rokov) ktory mal v jednicke malo priestoru avsak aj celkovo je dvojka vtipnejsia, dojimavejsia a dokonca pohyby robota posobia lepsie. Pokial by si jeden z tychto dvoch filmov(Cislo 5 zije 1 & 2) zasluzil byt v "modrej skale hodnotenia" tak skor jednicka ako dvojka, no aby ste ma zle nepochopily - oba podla mna patria do "cerveneho hodnotenia" --> Short Circuit (1986) = 4*, Short Circuit 2 (1988) = 5* !! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch případů kdy se ptáme proč vlastně pokračování? Ale nakonec je to zábavné dost. Včera jsem byl na konferenci o robotizaci stavebnictví, šedesátimetrových 3D stavebních tiskárnách na tisk domů apod. Oproti tomu nadšení z robota ve filmu z roku 1988 působí spíše úsměvně a ukazuje zrcadlo tehdejší společnosti. V současnosti ve světě zatím robot nemůže pracovat společně s člověkem, protože došlo i k úmrtí člověka, ale již se ve stavebnictví vyvíjí roboti asistenti, kteří budou dělníkovi pomáhat s hrubšíma pracemi. Zedník - robot již postavil zeď dlouhou sedm metrů za 40 minut. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Když si Číslo 5 (Tim Blaney) poté, co jej Oscar (Jack Weston) a jeho kumpáni (David Hemblen, Don Lake) vážně poškodí, u zaparkovaného auta otevírá kapotu a odpojuje z něj autobaterii, tak je na ní vidět nápis „Die Hard“. Přestože jde o název skutečného a dodnes existujícího výrobce autobaterií, má tento nápis také význam "bytosti, kterou je obtížné eliminovat". V podobné pozici byl i John McClane (Bruce Willis) ve filmu Smrtonosná past (1988), kde také čelil přesile padouchů. Dlužno dodat, že původní anglický název Smrtonosné pasti je Die Hard. Vzhledem k tomu, že Past měla premiéru pouze o měsíc před tímto filmem, jde pravděpodobně pouze o náhodu. (Dinsberg)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)
  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno