Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takových čičin s talentem na brainwashing běhá po světě asi dost (zdravím Teal Swan) a je fakt, že se poslouchají asi lépe než ti Jardové guruové Duškové :D ...Každopádně film to není vůbec špatný a především parádní konec z toho dělá záležitost která se v hlavě usadí podobně jako omamně duhové pindy záhadné Maggie.... Jen tomu něco schází. Možná ambice. Možná drive. Možná odvaha být velkohubější a rejpavější..nevím.... Někde mezi 3 a 4 ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl (i při mém benevolentním hodnocení) zůstat u čtyř hvězd, jelikož především zařazení některých zřejmě zbytečných scén mně moc neštymuje, ale po přečtení pár komentářů na zahraničních webech zvyšuji na plný počet. Mám rád filmy, které jsou plny myšlenek a jsou schopny rozvířit debatu, a Sound of My Voice do té kategorie jistě spadá. A to nejen díky neotřelé pointě. ~ Meditativní / mysteriózní drama s thrillerovým i sci-fi odérem, v němž se mladá žena, Maggie (Brit Marling), údajně navrátila v čase z roku 2054 o několik desetiletí zpět. Své znalosti z nedaleké budoucnosti využívá jako varování při jakýchsi tajných skupinových terapiích; toto prostředí působí jako sekta. Scénář (na kterém se mimochodem podílela i talentovaná Marling) staví do konfliktu víru a rozum, je postavený na tom, že někdo někomu něco říká a ten někdo tomu věří či nikoliv. Zde se nabízí paralela s dnešním světem masmédií a mnohými z nás, kteří jsou poslušnými ovečkami a žerou jim to i s navijákem..., závěr filmu však může vyrazit dech, každopádně nabízí zase nové dimenze. ~ Jako důležitý vnímám fakt, že v tomto snímku není vylíčena sekta (či sama osobnost její vůdkyně) pouze jednostranně, ale díky investigativním novinářům a koneckonců i agentce a policistům divák neustále pracuje s názorem i protinázorem, přičemž nechybí napětí i atmosféra. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj celkově vlažný dojem nezachránila ani krásná Britt Marling, která svou Maggii zahrála bezvadně. Nemůžu tomu upřít nápaditost, kde bych ovšem některé scény zcela vynechala pro jejich nadbytečnost (nechutnost) a každopádně chválím za některé dobré myšlenky, které jsem v Sound of My Voice občas zaregistrovala . Maggie tam říkala, ať posloucháme srdcem a já se fakt snažila, ale i přes ten potěšující konec to moje srdce zřejmě stejně špatně naslouchalo . ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podľa mňa výborný film, jednoduchý, komorný (až minimalistický), s nejednoznačným koncom ponúkajúcim divákovi viaceré možnosti interpretácie, s dobre vybudovanou atmosférou, ktorej nechýba psychológia, napätie, trochu mystiky a trochu tej ontológie pre moderného mladého človeka... jeden z tých zaujímavejších počinov uplynulého roka, ktorý nám zavialo z usa ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju kvalitní indie podívanou. Nezatíženou ambicemi komerčními či uměleckými velkých mainstreamových dramat, ale ani rozjuchaných dramedií, jimž se "indie" říká leda tak nějak ze zvyku. Pro filmaře odpadá u těchto malých produkcí většina povinností, takže mohou v klidu odvést svou práci. Sound of My Voice neplní žádná očekávání, ale ani se nepokouší okatě vyčnívat. Rozvíjí svůj námět přesně podle potřeby a dosahuje sice ne velkolepého, trvalého nebo zásadního zážitku, ale prostě příjemně odvyprávěného filmu. Vzhledem k samotnému ději je to paradoxní, ale takovéhle kusy na mě působí v porovnaní s velkými produkcemi hodně uvolňujícím dojmem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama