Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná moderní kriminálka s notnou dávkou akce, která jednodušší příběh, schovává za slušné vizuální zpracování. Rozhodně se nejedná o nový "Nelítostný souboj", (navíc polda a bandita se zde musí chtě nechtě spojit) ale přesto film dokáže zaujmout a slušně pobavit. Škoda jen, že se film za celou dobu více nerozjede (akce moc není a i přes efektní zpomalovačky, přestřelky příliš nevytrhnou) a přes "třetí" rychlostní stupeň se za celou dobu nedostane a nedokáže pořádně vykreslit ani charaktery postav. Více přitvrdit a lépe pracovat s postavami a mohli jsme tu mít překvapení letošního roku. Takhle zůstává "jen" slušný průměr. P.S. český název absolutně ignoruje to co originální a vlastně i jedna ze zápletek filmu představuje a dokazuje, že česká distributor nepracuje ani se slovníkem, natož hlavou. Podobný přehmat se jen tak nevidí. Co by na něj řekl Franta Fuka?? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lewinsky je o dost menší než Sternwood. Lewinsky je o hodně slabší než Sternwood. Lewinsky nemá žádné charizma - samozřejmě na rozdíl od Sternwooda. Lewinsky vděčí za svůj život Sternwoodovi a proto logicky Lewinsky chce zabásnout Sternwooda. No možná to až tak logické není, možná je to vlastně i lehce pitomé, ale možná, že kdyby měl tradičně skvělý Mark Strong proti sobě rovnocennějšího partnera, tak bych nefandil na tribuně s fanoušky zločince a trochu bych si užil jednoduché protikorupčnímu tažení. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Zelené podsvětlení příběhu a hodební doprovod navozuje celkem deprimující atmosféru. CITÁT - Drž se dál od toho svinstva............ Je to zamotané, ponuré a smutné. CITÁT - Proč jsi mě tentokrát nezabil??!!! Konec je ovšem dobrý. Nějak jsem nepochopil ten čupr český překlad názvu, za to bych dal někomu pěstí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Déšť, věčně noc, vyhaslý polda, město oděné do modrozelené. Vítejte v neo-noiru. Rozdvojení dějových linií na policajtskou a zločineckou připomíná Nelítostný souboj, oproti kterému je ale Creevyho film méně komplexní a psychologicky mnohem plytčí. Postavy by se na základě poskytnutých informací daly charakterizovat nanejvýš jedním souvětím (zamrzí třeba rychlé odstavení jediné výraznější ženské postavy, která své tělo nevyužívá k rozehrávání zbrzďujících vztahových her, ale čistě pracovně - k psaní poznámek). Více se sází na ponurou atmosféru. Korupční síť, kterou se režisér snaží během devadesáti minut utkat, není z nejpevnějších. Jednotlivé mocenské síly (policie, politika, média) se spíše jen párkrát střetnou, než aby byly neustále v klinči. Snaha definovat postavy skrze náladu prostředí a vidět mezi věcmi souvislosti, stejně bere rychle za své poté, co se přejde od slov k činům. Podstatné se řeší honičkami a přestřelkami, v nichž je dojmu akčnosti dosahováno převážně střihem a zvukem. Tupá přímočarost videoherně „bezstarostných“ akčních scén a nadreálné únikové schopnosti Marka Stronga (který by svými pohledy mohl bořit zdi) je v nesouladu s větší realističností zbytku příběhu. Proměnlivá míru realismu přitom není přesvědčivě odůvodněna obsahem vyprávění. Stejnou neodůvodněností trpí relativizace hranice mezi dobrem a zlem. Působí chtěně, bez lepší návaznosti na činy a motivace postav. Největší plus filmu nakonec patří za vytěžení noirového potenciálu Londýna. Skutečnost, že nejspolehlivějšími zdroji ambivalentních pocitů v kriminálním balení jsou filmy jihokorejských filmařů (Ajeossi, Dalkomhan insaeng), nebyla nijak ohrožena. Apendix: Punch z originálního názvu (ne náhodou s velký „P“) má ve filmu podobný metaforický význam jako Čínská čtvrť u Polanského. O přesdržku si koleduje leda ten, kdo vymyslel český distribuční název. 65% Zajímavý komentář: Terzeus ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem tradiční britská kriminálka s vynikající hlavní dvojicí (McAvoy ještě nikdy nebyl drsnější) a několika zajímavými akčními scénami, ovšem scénářem tak jednoduchým a průhledným, až mě to samotného šokovalo. Ovšem i díky tak rutinní kriminálce jsem si uvědomil dvě podstatné věci:1.) Nechápu, jak můžou být hollywoodská studia tak slepá. Marně hledají několik let ideálního herce na postavu legendárního Hitmana a nakonec obsadí totálně nehodícího se Paula Walkera, když tento film jasně dokazuje, že tím pravým a jediným kandidátem je Mark Strong. Sakra, vždyť má na sobě chvilku i ty samý hadry! 2.) Čeští překladatelé jsou fakt na pěst. 60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli Punch 119 či Betrayer. (MikaelSVK)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)

Reklama

Reklama