Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Dont 

všechny recenze uživatele

Snímek vyznačující se ponurou atmosférou a výborným obsazením. Čtvrtou hvězdu přidávám právě za geniální tah obsadit do hlavních rolí Jamese McAvoye a Marka Stronga. Tohle spojení fungovalo bezchybně a hlavně naprosto přirozeně. Ladění do noční modré barvy filmu neuškodilo, otevřený konec byl dobrou volbou. Český název nechápu. Spoiler: obsah uvedený uživatelem topr harley zbytečně prozrazuje příliš mnoho z děje, opravdu si nemyslím, že je dopředu nutné vědět, kdo se s kým proti komu spojí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Akční scény pěkné, přehledné, ale to je tak všechno, v čem vidím klad filmu. Záporák sympatičtější, než všichni klaďasové, v čele s děsně nudným hrdinou, kterýmu se rozklepou kolena při každý zmínce o výskytu záporáka, filtr stíhá filtr (což při 1080p vlastně vypadá i docela dobře), děj se vleče a s vyjímkou zmíněných akčních scén mě vlastně ani nezajímal a bylo mi celkem fukajs, jak to celý dopadne a kdo koho sejme. 40% PS: Ještě včera to tu mělo jen originální název a najednou... Kterej koumák tohle zase vymyslel?! ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podmanivě natočená britská kriminálka s politickým podtextem, která ale ve výsledku nakonec není tím čím mohla být...Chybí totiž hlubší ponor do postav, který je nezbytný pro to, aby divák víc s děním na plátně cítil. Takhle bohužel zbyly jen figurky v nočním modře nasvíceném Londýně, které se honí a střílí po sobě... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Že by se film nějak namáhal nám představit hlavní hrdiny nebo dostat do děje to se říct nedá. Může to mít svý kouzlo, ale to by chtělo trošku víc než jen Markovo zlý kukuč a nebo dýchajícího Jamese. No a scénár byl originální a objevnej asi jako informace, že loďi se nesmí jedit po silnici. Tonoucí se stébla chytá a proto si tady hledám odůvodnění, proč dát alespoň dvě hvězdy. Jednu prásknu za přestřelku u babičky, protože to bylo tak blbý, že to muselo bejt schválně a druhou dám za zavěrečný titulky, ne nebyli nijak opriginální, ale prostě jsem je rád uviděl. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

To máte v jednu chvíli pocit, že sledujete dobrý film a začnete se těšit, co dál, ale vzápětí zásek jako takové to trapné ticho ve společnosti. Pak se to zase rozjede, ale už jste ve střehu, jestli nepřijde to...no a ono fakt přijde. Je to jako na houpačce a ty já už od dětství nemám rád. No a ty v přeneseném slova smyslu taky nemám rád. Nechápu, kde se to vždycky podělalo, když to vypadalo tak nadějně. Ne že bych někomu řekl, aby na to vůbec nekoukal, to ne, protože jsou tam dobré momenty a za ty jsem rád, ale...no prostě ALE! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)
  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)

Reklama

Reklama