Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: Petra Tenorová se mi v rolích princezen líbí, rovnež je dobře, že hlavní dvojice není moc okoukaná, dráčci byli trikově povedení, prostředí českých lesů a skal má stále své kouzlo, výprava neurazí a moje zaujetí příběhem se s přibívajícími minutami stále zvyšuje MÍNUS: řekl bych casting, mít tu čtyřicetileté prince není úplně přirozené a ještě méně král, který je věkově mezi nimi, Saša Rašilov se na krále ještě moc nehodí, chemie mezi postavami nefungovala, přišlo mě to hodně moderní a trochu takové umělé, jediné komické postavy Pavel Liška a Tomáš Matonoha měli mít víc prostoru, mohla to být alespoń sranda, to stejné platí o dracích, když už je použiju, proč s nimi šetřit./// Shrnutí: Dnes je vlastně docela těžké vytvořit pohádku, která by fungovala, nepůsobila lacině a nevykrádala mnohé pohádky již vytvořené. Pohádce Snežný drak se to naštěstí povedlo, alespoň částečně a tak rozhodně není na škodu se na ni podívat. Víc se asi bude líbit mladším divákům, ti starší v ní bohužel uvidí jisté nedostatky./// Celkem 66%/// ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénáristické tápání působí jako jízda horské dráze - chvílemi nahoře (nápad se sněžným drakem), vícekrát ale dole (tři nudné úkoly). Pohádce chybí nejen herecké obsazení (až na Goldflama a Slavíkovou ostatní působí jako statisti - hlavně Matonoha a Liška v rolích princů!). Navíc pohádce chybí vtip (pitvoření druhého rádce nepočítám) a občas postrádá i logiku (čarodějnice nejdřív vymyslí celkem trapný úkol a pak princovi pomáhá, aby ho splnil???). Suma sumárum na rozdíl od pohádky Jak se budí princezny ve Sněžném drakovi jsou tak nesympatičtí neplavci, že bych jim snad přál nějakého vodníka, který by je skryl na věky do svého hrnečku:-) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka s překvapivě dobrým králem Saši Rašilova a také konečně povedeným drakem/draky, ale ve které jsem si až příliš často říkal, co to do prčic je...děj je mnohdy vyloženě pitomý a hlavní postavy (princ vysoce) nesympatické. Příběh je netradiční a celkem zajímavý, ale bohužel prostě hloupě napsaný. Linie čarodějnic je na děj namontovaná skoro násilím a princ opět neumí šermovat. Co dodat, snad jen, že o "výpravnosti" pohádky svědčí královská svatba, na které je asi 20 lidí když se bojuje, uvidíme i jednoho zbrojnoše. Ani nevím, zda pohádka dopadla dobře, protože děj celou dobu směřuje k opaku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než začnu komentář k pohádce musím zmínit jednu věc. Pohádka byla premiována 25.12. na ČT1, ještě před jejím uvedením však zde měla cca 9 hodnocení, po 30 minutách 16 hodnocení a po 45 minutách už 22, včetně prvních odpadů. Pak už jsem tomu nechtěl věnovat ani těch pár sekund a nerušil se od sledování od pohádky. Ostatně dvě krátká nakouknutí bohatě stačila a původně jsem se chtěl jen kouknout do zajímavostí na jakým zámku se pohádka natáčela. Vytáčí mně, když si zdejší kryplové dělají z csfd hajzl papír a de facto dělají i z nás ostatních uživatelů bandů pitomečků, doufám že Pomo, se s nima srát nebude a vykopne je. Čas hodnocení se jistě ukládá. Pokud jde o samotnou pohádku, tak ta je sice na můj pohádkový vkus celkem hodně emancipovaná, ale tohle století hold patří ženám, tak OK, konec konců hlavní věc, která se mně na pohádkách líbí je souboj dobra zla, láska a samozřejmě princezna a to jsem tady měl. Pohádka má vyvedenější z hlediska napětí a emocí hlavně druhou půlku. Mohl bych tady napsat i pár výtek (např propracovanější šermířský souboje ), je však otázkou zda děti tohle budou řešit, do dračího souboje se mohlo investovat možná o nějakou tu korunku víc, ale co už, to co od pohádky očekávám jsem dostal a jelikož je mě jasný že to tady Sněžný drak zase schytá ze všech stran, mé původní tři hvězdy podmínečně povyšuju na čtyři, když už mám tu ježižkovsky rozdavačnou náladu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně ještě horší než Duch nad zlato. Zde se totiž nepovedlo totiž lautr nic. Rádoby temnější a napínavá atmosféra nevychází a příběh je plný nesympatických postav v němž některé věci a informace dojdou dotyčným asi půl hodiny poté, co jsou vyřčeny a čarodějnice zde fungují jako nejdebilnější deus ex machiny v historii. Už si opravdu nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl v pohádce k sobě tak nepasující ústřední duo, kde je navíc princ celou dobu za úplného debila a vlastně jím i zůstane. Snaha o epiku je už pak vyloženě k smíchu úplně a závěrečného digitálního souboje z draků by se hoši z Weta Digital smáli ještě asi do příštích Vánoc. Ani si neumím představit, jak by něco podobného mohlo bavit děti, natož dospělé. 30% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scény s prchajícími poddanými, do které byli v postprodukci přidáni dva animovaní draci, se na místě, kde jeden drak letí těsně nad zemí, seskupilo malé přírodní tornádo, které rozvířilo prach, čímž přidalo k uvěřitelnosti triku. (ČSFD)
  • Produkce zadala skladateli písničku do finálních titulků. Jako ideální interpret se zdála být Ilona Csáková. Ta se ale zdráhala píseň nazpívat, protože termín jejího druhého porodu byl už velmi blízko. Nakonec souhlasila, písničku nazpívala a pouhých několik dní poté přivedla na svět svého druhého syna. (Roboslav)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama