Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (302)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Velkolepější, romantičtější než Duch nad zlato, pohádka štědrovečerní, což je zajímavé, jelikož už pár let sází jednička na Boží hod na pohádky komediální, u kterých se má divák zasmát, na ty, jež mám upřimně radši než pohádky podobné Sněžnému drakovi, zde humor vážně téměř absentuje, a když ne tak je neopodstatněný, princové v podání Pavla Lišky a Tomáše Matonohy a Maxmilián Servil patří do jiného filmu... Celkově průměr, neurazí, nenadchne, řekl bych... 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: Petra Tenorová se mi v rolích princezen líbí, rovnež je dobře, že hlavní dvojice není moc okoukaná, dráčci byli trikově povedení, prostředí českých lesů a skal má stále své kouzlo, výprava neurazí a moje zaujetí příběhem se s přibívajícími minutami stále zvyšuje MÍNUS: řekl bych casting, mít tu čtyřicetileté prince není úplně přirozené a ještě méně král, který je věkově mezi nimi, Saša Rašilov se na krále ještě moc nehodí, chemie mezi postavami nefungovala, přišlo mě to hodně moderní a trochu takové umělé, jediné komické postavy Pavel Liška a Tomáš Matonoha měli mít víc prostoru, mohla to být alespoń sranda, to stejné platí o dracích, když už je použiju, proč s nimi šetřit./// Shrnutí: Dnes je vlastně docela těžké vytvořit pohádku, která by fungovala, nepůsobila lacině a nevykrádala mnohé pohádky již vytvořené. Pohádce Snežný drak se to naštěstí povedlo, alespoň částečně a tak rozhodně není na škodu se na ni podívat. Víc se asi bude líbit mladším divákům, ti starší v ní bohužel uvidí jisté nedostatky./// Celkem 66%/// ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

jsem chtěl napsat "na Zelenku ještě dobrý" a teď koukám, že máme mezi kurviči žánru vícero milovníků stejných prvků. Každopádně to moc dobrý není. Když už chci pohádku postavit na princově zbabělosti a jejím překonání a tvářit se u toho smrtelně vážně, musím si sakra dobře pohlídat kvalitu narace a propracování hlavních postav (viz komentář forsythia), jenže to bych musel být vypravěčem trochu jiné úrovně, než jsou seriálové telenovely pro dementní publikum. (Tento vypravěčský styl je patrný už z kýčovité hypertrofie motivu "svatba jedině z lásky", která dominuje celému úvodu). Od režiséra, který s dobrou myslí točí podle scénáře této kvality, pak nemůžeme ani čekat, že si třeba všimne, že Rašilov je v roli krále dokonalý nonsens. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka s překvapivě dobrým králem Saši Rašilova a také konečně povedeným drakem/draky, ale ve které jsem si až příliš často říkal, co to do prčic je...děj je mnohdy vyloženě pitomý a hlavní postavy (princ vysoce) nesympatické. Příběh je netradiční a celkem zajímavý, ale bohužel prostě hloupě napsaný. Linie čarodějnic je na děj namontovaná skoro násilím a princ opět neumí šermovat. Co dodat, snad jen, že o "výpravnosti" pohádky svědčí královská svatba, na které je asi 20 lidí když se bojuje, uvidíme i jednoho zbrojnoše. Ani nevím, zda pohádka dopadla dobře, protože děj celou dobu směřuje k opaku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U této pohádky jsem si uvědomil, jak strašně důležití jsou herci. Myšička, Rašilov, Čvančarová, Tomicová nebo Goldfram zde spolu s Matonohou, Pechou nebo Liškou ukázali, jak postavy tvoří herci a herci musí být šikovní natolik, aby si uvědomili, že ta jejich role musí stát za to. I kdyby byla bůhví jak malá. Sněžný drak je tak pohádkou, která není bůhví jak dokonalá, ale dokáže příjemně zabavit a stejně tak u ní může být moc hezky a vůbec nevadí, že je televizní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Petr Lněnička, představitel prince Jana, si poslední den jezdeckého kurzu po pádu z koně zlomil levou ruku. Voperovali mu do ní několik drátů, kterými kost spojily. V pohádce to ale není poznat, protože ji díky drátům nemusel mít v sádře. (Cucina_Rc)
  • Při natáčení scény s prchajícími poddanými, do které byli v postprodukci přidáni dva animovaní draci, se na místě, kde jeden drak letí těsně nad zemí, seskupilo malé přírodní tornádo, které rozvířilo prach, čímž přidalo k uvěřitelnosti triku. (ČSFD)
  • Navzdory názvu film vznikal převážně v létě. Na sníh štáb čekal až do Nového roku, i tak si však musel pomoct sněžnými děly a počítačem v postprodukci. (IZFNP)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama