Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (327)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. Na jedné straně servíruje surový realismus z pohledu první osoby a atmosférické zpomalené záběry akčních sekvencí, ale vzápětí to sráží rozkouskovaným příběhem, který funguje ve hrách, ale tady je trochu nešťastně uchopen a zbytečně zpomaluje tempo filmu. Neherci mi v hlavních rolích až tak nevadili, o to realističtěji působila samotná akce a pohyby mariňáků. Filmu také nemá cenu vytýkat určitou dávku patosu či patriotismu, protože příslušníci speciálních jednotek mají v USA opravdu výjimečné společenské postavení a sám toto povolání obdivuji. Každopádně pokud by se někdo chystal v budoucnu natočit filmovou adaptaci herní série Call of Duty, mělo by to dopadnout "nejhůře" takto. Samozřejmě pokud si navíc domyslíme atraktivní lokace známé ze hry, tradiční herní trademarky a kvalitní záporáky v podání známých herců, pak nevidím důvod, proč by o tom neměl začít Hollywood seriózně uvažovat. 70% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Realisticky natočený akční film z prostředí speciální jednotky, která sundá špinavé muslimy, kteří chtějí další 11.září. Samotný příběh je už horší a třeba to pseudointelektuálno na téma "Tady Frank je v celku normoš chlápek" je strašně kontrast oproti všem těm mrtvolám. Ovšem hodnotím akci a ta se povedla. Potěší hodně počítačových hráčů. Plno scén je točeno z prvního pohledu a je tu i dost kamerových vychytávek. Osobně jsem od Act of Valor nic nečekal a dostal v dnešní době dobrou akci. Tím, že tam nehrála žádná hvězda se to zdálo více realistické. Byť si myslím, že dostat to lepší scénař a vynechat ty hloupé ukecané scény s rodinou, tak je to vynikající akční film. Nekecat a střílet! ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film nebo možná spíše dokument. Skvělé "first person look" pohledy, přehledná akce a svižné tempo. Jedinou výtku bych měl...já bych postavy více představil, nahlédnul do jejich soukromí, abychom měli de facto komu fandit. Zkrátka více osobní. Na druhou stranu bylo fajn, že díky tomu se film vyhnul přehnaným srdcervoucím scénám. Jednoznačná spokojenost. 77% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Parta vojáčku, která věří v správnou věc… hrdinové bojující proti zlu a teroru, ehm. Bohužel není to kulervouca akčná podívaná ale lobisticko politický puč. Někdo přečte pár knížek s vojenskou tematikou a hned sepíše dílo, které vypraví o mužích v zbroji, kterým proudí v žilách krev „hrdinu“, boží - snad usnu. Joóo, nikdy bych to nebyl řekl, no ty "herecké" výkony mně taky pěkně srali… testosteronové hlasy ku*va nestačí, alespoň mi. 4/10 za těch pár scén, co za něco stalo. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála snímků, mapující práci speciálních úderných komand. Zde konkrétně sledujeme jedntku US Navy Seals Team 7, bojující proti teroristické hrozbě. Akce je natočená vyloženě skvěle. Teroristická hrozba až děsivě reálná. Jen nebojové scény jsou poněkud nudnější. Slouží ovšem jako výplň mezi jednotlivými misemi. Celkově film vyznívá naprosto perfektně. Za zmínku rozhodně stojí že se zde objevuje 8 aktivních členů SEALs a také vojáci podpůrných jednotek. Fanouškům žánru jednoznačně doporučuji. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu ztvárnili role skuteční členové vojenské skupiny Navy Seals v aktivní službě. Mise ve filmu jsou pak inspirovány skutečnými událostmi. (Illuminare)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Ve scéně, kdy cheif Dave rozmlouvá s poručíke Rourkem u řeky před záchranou agentky Moralesové, je jasně vidět, že Davova puška je osazena zaměřovačem EoTech 553. Ve scéně, kde se vojáci vynořují z vody uprostřed řeky, na ni ale má Aimpoint M3 a v další scéně opět EoTech 533. (clikclikCZ)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama