Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po prepuknutí zombie nákazy, ktorá vyhubila väčšinu populácie sa skupinka tých, čo prežili, snaží prebojovať skrz zničenú, hordami nemŕtvych ovládanú krajinu. Cieľom ich cesty je ostrov Catalina, ktorý má byť jedným z posledných útočísk vymierajúcej ľudskej rasy. (Karamanlis)

Recenze (48)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asylácká, tedy objektivně vzato podřadná zombiárna, s extrémně hloupým scénářem, s mizernou ruční kamerou, s druhořadými herci (až na mou oblíbenou horskou gorilu Vinga), kteří hrají hloupé postavy s hloupými dialogy (nejtragičtější je latina s katanou, s důkladným mejkapem a vystajlovanými vlasy, v upnutých džínách a kozačkách), s příšernými triky (které jsou ještě horší než jsem čekal)... Ale pro mou lásku k zombiežánru bavilo mě to, bavil jsem se (i když často nechtěně) a nenudil jsem se, což je pro mě při hodnocení směrodatné. Nejlepší scéna: závěrečný souboj se zombietygrem, který je... který je ryze asylácký. Nejhorší scéna: retardovaná režie nejprve použila ve 24.minutě (DC verze) scénu západu Slunce za mrakodrapy, aby v 57.minutě tu samou scenérii použila ke krátkému šotu východu Slunce tím, že ji pustila pozpátku; za takovouhle zhovadilost bych v horším rozpoložení rovnou vysolil odpad! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vrazíme tam a odděláme je jednoho po druhém......... Skupinka naprosto nesympatických postaviček je uvězněna v paneláku plného zombíků. Komu fandit? Po půl hodině trápení už jsem věděl, že fandím víc zombíkům. Pár gore scén je dobrých, ale to nedělá dobrý film. CITÁT - Tenhle řev dobře znám........ Scéna v 60 minutě je smutná a možná i do příběhu patří, ale mě se zdála pokořující a zbytečná. CITÁT - Tak mi ho vykuř, holčičko!!!!...... Zato scénu na střeše auta si určitě užije každý. Je krátká, ale je to masakr. CITÁT - Přece neumřu na zástavu srdce, když je tu válka........ A konec příběhu? Zeptám se a naznačím - nová Alice? ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že se Asylum docela předvedlo timto zombie filmem. Krev a výbuchy nemuseli být tak počítačoví ale příběh je docela dobrý menší putování městem který ovladli oživlé mrtvoli a hledání pomoci. Přidrsnělí Ving Rhames a krabák na scéně. Pár zajímavých věci se tam o zombie dozvíte jako že jsou dva druhy běžec a nemotora a další zajimavosti docela mě to i bavilo. I když konec nemusel být tak uspěchaný a soundtrack taky nebyl špatný. Zatim nejlepší výkon od Asylum který jsem viděl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela průměrnej zombí kousek, nechápu ohlasy typu "nejhorší zombie film". Viděl jsem daleko horší, nicméně tenhle film nemá moc čím potěšit. Je tu parta lidí bloudící městem, občas někoho zabijou a občas někoho najdou. Film jde od nikud nikam. Což mě ale bylo celkem jedno. Navíc nečekal jsem nic světoborného od studia Asylum(Kdeže SYFY). Zombáci vypadaly celkem obstojně a tlející maso ušlo, jen někteří zombie v pozadí byly dost odfláklý. Herci byly poměrně sympatičtí a i když některé dialogy byly dost šílený tak mě to výjmečně moc nevadilo. Ale konec je úplně podělanej, je směšnej a nic neříkající. Další věc co film neuvěřitelně sráží je debilní digitální krev, pokaždé když vycákne tak je to digitální hnus, navíc třeba meč probodne 20 lidí a na meči není ani kapka krve. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

„Konec světa je občas krásný,“ povídá jedna buchta cestou do kýženého útočiště. Na tom si dal režisér záležet ze všeho nejvíc, totiž aby využil celkově nijak převratných schopností svého týmu k dosažení estetické líbivosti veškerých scén. Nebýt všudypřítomné (hlavně všude patrné) digitální postprodukce, bez které se neobešel jediný oblak kouře, jediný výstřel a jediná kapka krve, skoro ničemu bych se nebránil. Tolik obrazová stránka. Hudba příjemně minimalisticky slušivá. Navíc, a to je důležité, je to jeden z mála slabších filmů, kde se přeživší chovají velmi racionálně, nedělají všechno pro dosažení svého cíle v tlamách zombií a celkově se tu nezneužívá „co-to-ten-debil-kurva-dělá“ efektu. Je to jak příručka pro přežití, čímž se dostávám k jiné vadě, a tou není obecné, nýbrž velmi konkrétní opisování z různých her (hlavně Dead Nation), seriálů, filmů a knih. Ale to taky vem čert, včetně toho trapného tygra... byl by to slušný film, nebýt jiného závažného průseru, a tím je scénář, který průměrným hercům vkládá do úst nicotné dialogy, ale hlavně postrádá poutavý příběh, pokud za příběh nepovažujeme hodinu a půl chození po ulici, zombíci nezombíci. Škoda, pro mě 2½, ale nedoporučuju. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama