Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Game Change jasně rozhodlo a vymezilo (čimž teda nemám na mysli stranickost) nebo kdyby aspoň dotáhlo k dokonalosti imitaci gestikulace (McCain) či způsobu mluvy (Palin), jdu bez váhání na plnej počet. Bohužel takhle Game Change parádně fungovalo jenom do tý chvíle, kdy čistě karikovalo - dramatický momenty už pak celkem přirozeně dřely. Tak jako tak svěží vítr pro žánr, kterej má teď konečně zástupce, co může adekvátně bavit i lidi "zvenčí", který o politiku normálně nezavaděj. A Woody Harrelson se Sarah Paulson? Jim neni absolutně co vytknout, špica výkony. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson jako Steve Schmidt a Ed Harris jako Mc Cain. Produkce tohoto příběhu, mimo jiné - Tom Hanks. Natočeno podle stejnojmenné knihy Marka Halperina a Johna Heilemanna. CITÁT - Příští zastávka: Bílý dům............. Jenže proti Baraku Obamovi nemůže vyhrát obyčejný běloch středního věku. Potřebujem ženu. CITÁT - Nosí zbraň, voličské jádro z ní bude na větvi................ Možná bych tvůrcům vytknul tu úvodní scénu. Ta mi tam neseděla. Kdo to pozorně sledoval mohl tušit, že guvernérka Aljašky Sarah Palini (Julianne More) provede něco totálně nečekaného. Divák akorát zatím může hádat, co to bude. Film je jedna velká politická mašinérie a HBO k ní zcela politicky sehnalo pár dobrých herců v čele s Woody Harrelsonem. DIALOG - Zavolejte našim lidem na Aljašce. Pane, ale na Aljašce jsou tři hodiny ráno??!! Ve tři hodina ráno nefungují telefony? CITÁT - To můžem vyhrát........ Hezky se na to kouká ale dlouhá stopáž to zbytečně prodlužuje. Ke konci už jsem se nudil. Jen jsem netrpělivě očekával konec. CITÁT - .....jo a třeba se probudím z vlasatou hlavou.......... ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů, které mě zaujmou a nepodaří se mi je ve Varech navštívit si snažím doplnit v co nejblíže možné době a u Prezidentské volby se mi to povedlo opravdu rychle. Zárukou kvality je především herecké obsazení a také fakt, že se jedná sice o televizní film, ale že je to televizní film pod hlavičkou HBO a to je vždy zárukou velké kvality. Ať si každý myslí o zemi neomezených možností co chce (i já patřím především mezi hatery), tak Prezidentská volba je opravdu zajímavým nakouknutím do tajů volební kampaně republikánské strany před soubojem McCain x Obama. Herecky mě velmi potěšil Woody Harrelson a také strašně otravná Julianne Moore v roli Sarah Palin. Opravdu paráda. HBO zase zabodovalo. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Zákulisí americké politiky... Nerozumím mentalitě obyvatel té "požehnané" země. Sarah Palin byla uměle vytvořená celebrita, která kromě svého charismatu neměla nic. Tenhle film dokonale odhaluje ignoraci, která je zjevně zastoupena i ve velké politice. Ta žena znala Aljašku a své rodné město. Ale o světě a fungování země, kterou tak mohutně chtěla zastupovat, nevěděla nic. Je až neuvěřitelné, že si tohle někdo v politické špičce může dovolit a utáhnout Američany na frázích o "vyvolené zemi" a citacím Reagana, což je jasná hra na populismus. Tenhle film místy utíká až příliš pomalu. Nicméně výkon Julianne Moore je vynikající a zbytek osazenstva jí velice zdatně sekunduje. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"Please God, be kind" - herecká excelentnosť, Julianne Moore, áno, z princípu jej postavy, ale pre mňa ešte viac Woody Harrelson (až na jeho posledné slová smerom k Palinovej), Ron Livingston (katatonická otupelosť) a najmä Sarah Paulson ("I didn't vote... I couldn't do it... I didn't vote.."). "May God bless America again." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)
  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama