Reklama

Reklama

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd nedávám skoro vůbec.....nedokážu dost dobře říci co to pro mne znamená....je to něco jako uspokojit všechny potřeby filmového fandy. Tady a to řeknu na rovinu, není to filmová lahůdka.Je to výpověď doby.Odvaha a upřímnost, bez tolik obvyklého patosu, ale s naprosto očekávanou americkou hrdostí....Už jsem to zde někde psal, ale chtěl bych vidět takhle natočený film o volbě českého prezidenta...Proto Amíkům smekám.Jsou to "sráči" v mnoha ohledech, ale dokážou střílet do vlastních řad.Nemusíte být Demokrat ani Republikán, ale tohle je dobře natočené story..."true story...." Politické divadlo, ano...v celé své nahotě.... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů, které mě zaujmou a nepodaří se mi je ve Varech navštívit si snažím doplnit v co nejblíže možné době a u Prezidentské volby se mi to povedlo opravdu rychle. Zárukou kvality je především herecké obsazení a také fakt, že se jedná sice o televizní film, ale že je to televizní film pod hlavičkou HBO a to je vždy zárukou velké kvality. Ať si každý myslí o zemi neomezených možností co chce (i já patřím především mezi hatery), tak Prezidentská volba je opravdu zajímavým nakouknutím do tajů volební kampaně republikánské strany před soubojem McCain x Obama. Herecky mě velmi potěšil Woody Harrelson a také strašně otravná Julianne Moore v roli Sarah Palin. Opravdu paráda. HBO zase zabodovalo. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som príjemne prekvapený televíznym filmom, ktorý som vnímal viac ako hraný dokument z posledných prezidentských volieb v USA, a teda vďaka nemu mal predstavu, ako to mohlo prebiehať. Videl som viacero filmov na túto a podobné témy, vrátane seriálu Západné krídlo. Prezidentské voľby si v ich susedstve vôbec nepočínajú zle. Okrem dobre zvládnutej, takmer autentickej atmosféry, to však bol predovšetkým famózny výkon Julianne Moore, ktorým sa tento film odlíšil od podobných. Nielen ona, ale aj Woody Harrelson sa výborne uviedol v úlohe člena volebného štábu. Mimoriadny film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mám menší problém s adjektivem „politický“, jež si automaticky spojuji se snímky ideologicky zřetelně vyhraněnými, které určité politické smýšlení buď zatracují, nebo oslavují. Prezidentské volby se oproti tomu jasným politickým stanoviskům obratně vyhýbají (i když by se daly zařadit mezi filmy post-obamovského vystřízlivění) a tehdejší volby transformují v rise-to-stardom příběh ortodoxní dámy z Aljašky. Tvůrci sympaticky nezůstávají u představení Palinové ze zákulisního pohledu (tedy jako oběti hry mocnějších), ale ukazují, že i tak skromnou holku z hor, jakou byla guvernérka, dokázala politika semlít. Právě tahle proměna, znamenitě zahraná Julianne Moore, pohání vyprávění, k jehož dynamičnosti dále přispívá pučící konflikt mezi Palinovou a jedním z prezidentových poradců (Woody Harrelson). Stejně jako komplexnější Clooneyho Dny Zrady se i Roachův film nezabývá konkrétní ideologií (v dnešní post-ideologické společnosti celkem příznačně), ale samotným mechanismem moci, což je škoda, neboť čerpání z reálného historického základu a premiérové odvysílání v roce dalších prezidentských voleb k popostrčení diváků určitým směrem vybízelo. Teprve pak by tohle drama nevynikalo jenom hereckým obsazením, ale taky jistou dávkou provokativnosti, čím se vracím k první větě, neboť schopnost přimět diváky k občanské angažovanosti pokládám za jeden z elementárních atributů politického filmu. Ale samozřejmě existuje film politický a film „politický“. 75% Zajímavé komentáře: Eddard, sinp, Fancipal ()

klerik 

všechny recenze uživatele

O niečo menej úderné než RECOUNT (Nové sčítání hlasů). Film je však dobre obsadení (Woody Harrelson!) a výborne graduje. Navyše tvorcovia dobre pracujú s politickou atmosférou i zmenou nálad. Neviem, ako sa na to dívajú Američania, ale mne to opäť prišlo ako veľmi smutný obrázok o demokracii v "krajine, z ktorej vzyšlo všetko dobré na tomto svete"... I keď... vlastne ani nejde len o problém Ameriky... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)
  • Představitelka hlavní role se ve filmu objeví ve dresech třech týmů NHL. Konkrétně se jedná o kluby New York Rangers, Colorado Avalanche a Detroit Red Wings. (Lembi4)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama