Reklama

Reklama

Prehistoric Beast

Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
USA, 1985, 9 min

Režie:

Phil Tippett

Hudba:

Mark Adler

Obsahy(1)

Alberta, Kanada, před 65 miliony let. Býložravý monoclonius se bezstarostně pase a netuší, že poblíž slídí dravý tyranosaurus, který čeká na bezbrannou kořist. Jak dopadne jejich zápas? (D.Moore)

Recenze (8)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V lese nie je bezpečno. O čom sa presvedčí aj pažravý Styracosaurus. U Tippetta sa znova jedná len o scénky bez hlbšej príbehovej štruktúry(oproti Mad God), čo zamrzí o to viac, že potenciál majú. Stále je to ale vizuálna krásne. Či už prevedením alebo témou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Osm let předtím než pomáhal trikařům z ILM oživit dinosauří park Stevena Spielberga, oživil Phil Tippett dinosaury vlastní výroby. Pomocí klasické stop-motion (respektive vylepšené go-motion) animace stvořil desetiminutovou atmosférickou chuťovku s téměř hororovým finále. Ačkoliv dinosaurů v ní příliš není (pořádně vidíme jen dva, z ostatních jsou buď ohlodané ostatky, nebo siluety před zapadajícím sluncem), les, v němž se takřka dokumentární příběh odehrává, působí krásně živým dojmem. Létají v něm nějací ptáci i hmyz, kolem kamery to bzučí, mezi větvemi stromů realisticky proniká sluneční světlo... Je to doopravdy skvělé. https://www.youtube.com/watch?v=hlaXIRTjNfo ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou přerostlých ještěrek. Loutkových. Animovaných.. A Zubatých. Vlastně je to docela podobné souboji saurů ze Zemanovo cesty do pravěku, ovšem zasazené do temného lesa, kde je obloha podlitá rudým sluncem a autor si byl při animování evidentně vědom toho, že některé loutky nevypadají zrovna děsivě, takže se správě rozhodl nechat tvořit atmosféru tím, že často nechá x-metrové obludy skrývat se v kapradí, případně za pra-bukem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, nádherný les, rudá obloha, kužely světla se prodírají větvovím a dinosauři. Podobný motiv kdysi použil Disney ve filmu Fantazie (1940) a po něm úspěšně Karel Zeman. Jen tam byl místo monoclonia stegosaurus. Krásné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

O nejakom príbehu sa hovoriť nedá. No, ono sa toho na ploche 10 minút ani veľa nedá vyprávať. A tak tu máme na svoju dobu excelentnú trikovú chuťovku, ktorú si vychutnajú hlavne milovníci starej dobrej animátorskej techniky, ktorá okúzľuje dodnes. ()

Reklama

Reklama