Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jaký způsobem to bylo natočené. Tenhle styl mi sedí. Americký venkov, mnoho pohledů, a nejednoznačnost příběhu. Bohužel kladem i záporem filmu je, že je dle skutečné události, která se nikdy věrohodně nevyřešila. Nemá proto ani film pořádný konec a to jako diváka naštve. I když je to logicky pochopitelné a když se na to jdete koukat musíte prostě tušit, že takový bude...jenže pocit z filmu prostě neovlivníte. Firth výborný, i když žádné oscarové vystoupení to není, nemá ani prostor. Reese mi tady moc neseděla, ale to byl jen subjektivní dojem. Celkově pěkné, ale asi se znovu na to podívat už nechci. Podobný Prisoners je lepší i díky jednoznačnému konci. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je nadpriemernou záhadnou drámou zo súdnej siene. Je založený na skutočných udalostiach, čo je niečo, čo rozhodne robí film pútavejším a zaujímavejším. Herecké obsadenie je dobre poskladané a herecké výkony sú poväčšine na úrovni. Witherspoon a Firth podávajú solídne výkony a vedľajšie herecké výkony odvádzajú skvelú prácu. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama