Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zajímavá, poutavá a díky tomu, že jde o film podle skutečných událostí, i poměrně zneklidňující podívaná. Mohla, ale není, protože je tak, tak moc špatně zpracovaná, že by si tvůrci zasloužili kopnout pořádně do koulí. Tohle si totiž tento skvělý příběh vážně nezasloužil. Jednak mi tedy vážně vadilo, že se zde v dost nevhodných momentech a nefunkčním způsobem dějově skákalo jak na trampolíně, ovšem rozčarován jsem byl především z opravdu odfláknutého budování napětí, atmosféry a na to, o jak závažný a v podstatě nekompromisní příběh šlo, tak naprostou absenci emocí považuji za absolutně neodpustitelný tvůrčí prohřešek, neboť něco tak naléhavého a smutného natočit tak chladně a odtažitě, je fakt umění. Filmu navíc nepomohlo ani obsazení, Firth jede tak na půl plynu, Witherspoon jsem nevěřil ani dobrý den, no a zbytek působí spíš jen jako nevýrazný kompars, který čeká, jestli dostane vůbec zaplaceno. Je zkrátka vážně škoda, že se tento hrůzný případ nerozhodl zpracovat někdo krapet schopnější a talentovanější, než pan Egoyan, který z dané látky nedokázal vytřískat víc, než unylou, televizní záležitost, ze které ve mně zůstala jen pachuť toho, že místo perfektního, mrazivého thrilleru, který tento případ nabízel, jsem se dočkal studeného vývaru, bez chuti a nápadu. Silně promarněná podívaná, vážně škoda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá a nesmírně brutální vražda 3 chlapců byla velmi silnou předlohou. Obsazení filmu bylo rovněž silné. Bohužel zde mám pocit nenaplněného potenciálu. Film má velmi silný úvod a vydařený závěr. Dlouhá střední část však chodí od ničeho k ničemu a je utopená ve zmatených soudních jednáních a místy dokonce nudí. [65 %] ()

Reklama

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně není nějaká gradující kriminálka ani není postaven na nějakým extremním napětí. Přpad je vyprávěn tak, jako ho vidí tvůrci, kteří vychází jen z dostupných faktů a do svého filmu nepoužili žádné filmově vděčné bonbónky, alespoň tak ho vnímám já a právě to se mě líbilo. Spolu s až magneticky ponurou atmosférou se mě totiž nejvíc líbil fakt, že se tvůrcům i díky závěrečným doslovům podařilo probudit můj zájem o tenhle případ. Rád bych tady řekl některé své postřehy z toho, co jsem viděl, ale to bych chtě nechtě musel prozradit něco z děje a tím bych ti mohl zkazit zážitek z filmu což nechci. První část filmu má herecký pré Reese, drouhou zase Colin, jejich výkony skvěle zapadaj do celkového způsobu vyprávění případu. Krom herců mají svůj podíl na mimořádně kvalitní atmosféře i kamera a hudba. Výborný film, který nedává najevo svůj názor, ale ukazuje případ brutálních vražd z pohledu náš všech lidí, co si děláme názor a označujeme vrahy na základě informací od vyšetřovatelů či soudu jen místo novin či televizních zpráv je to prostřednictvím filmu a v tom je Devil's Knot odlišný od ostatních tematicky podobných filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama