Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (135)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

FTP 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil téměř rok, trailer vypadal výborně a obsazení ústředního dua mi sedělo dokonale. Jsem zklamán. Hill i Franco mají potenciál a zvládli by spolu utáhnout celý film, který na nich ale nestojí... nestojí totiž na ničem. Otravně rychlý stříh a přesvětlené prostory sem žánrově nesedí, atmosféra chybí úplně, stejně tak jakýkoli důvod sžít se s postavami, které jakobychom sledovali přes tlusté sklo v místnosti pro návštěvy. Tak moc neosobně film působí. Právě scény, kde divák dostává šanci pochopit postavy, najít si k nim cestu a ztotožnit se s nimi, jsou zde úplně vypuštěné. Respektive nám jsou podány beze zvuku. Víme, že Hill s Francem se týdny sbližují, ale divák u toho chybí, baví se o všem, otvírají se druhému, a právě zde vzniká propast a ztráta, kterou divák už nedožene a na to True Story doplácí.... + Felicity je zde jen do počtu (ne svou vinou) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný príbeh na motívy skutočnej udalosti. Ale spracovaný skôr tradične, pričom sa v tomto prípade mohlo zájsť určite ďalej aj po umeleckej stránke. Film hľadá paralely medzi novinárom a vrahom, čo mi pripadalo možno trochu nasilu, motivácie postavy čakajúcej na súd nám ale jasné nebudú ani v závere, čo je ale v poriadku, niektorí ľudia a ich činy by mali zostať pre normálneho človeka nepochopiteľné. Myslím si však, že išlo skôr o materiál pre nejaký kvalitný televízny krimi seriál typu Mindhunter, ak celovečerák, možno by prvá polovica mohla byť venovaná rekonštrukcii prípadu, pokojne aj zo subjektívneho pohľadu vraha. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Upřímně nerozumím tomu nízkému hodnocení. Hill hraje skvěle a především Franco podává excelentní výkon. Navíc Felicity do toho všeho vložila sakra důležitou scénu (bohužel jen tu jednu). Nehledě na to, že po konci filmu jsem měl hrozné nutkání si o tom pokecat, protože těch nezodpovězených otázek visících ve vzduchu byl (a stále je) kotel. ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola výborná a neváhal by som mu napáliť päťku, keby... zrazu totálne nezišiel z cesty a ja som sa v ňom nestratil. Po zhliadnutí u mňa prevláda pocit, že samotný film nevedel, aké zaujať stanovisko. Vykreslím Longoa ako zlého chlapíka alebo len ako trochu zlého chlapíka? A čo Finkel, ten bude dobrý alebo zlý chlapík? A potom hlavne posledná tretina stopáže filmu podľa mňa scenáristicky úplne zlyhala. Trikrát som si myslel, že to končí, no ešte to nekončilo. A keď to skončilo, vôbec som ten pocit nemal. Nuž ale treba vyzdvihnúť skvelú atmošku spojenú s parádnym soundtrackom a herecké výkony Francoa a Hilla. Obaja prekvapili, ako dokážu zahrať aj na takúto nôtu. Škoda, že viac priestoru nedostala postava Felicity Jones - takto tam bola úplne useless a celá jej existencia vo filme smerovala len k jednému momentu. Ktorý za veľa nestál. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama