Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vynikající režijní vedení a následně vynikající herecké výkony. Oceňuji rovněž značně nevšední, velmi propracované charaktery několika postav. Zdaleka se tady nepracovalo jen s černou a s bílou. Příkladně básník Gojko byl na jednu stranu výborným, spolehlivým kamarádem, taky ale uměl být vulgární a chvílemi i zlý. S podobnou kombinací se ve filmu zase tak často nesetkáváme. Většinou je to tak, že je buď kamarádský, a pak dostane do vínku ještě dalších X super vlastností, nebo je to naopak sprosťák, a pak je jen otázkou času, než zjistíme, že u sebe ve sklepě schovává nejmíň tři mrtvoly. Stejně tak syn hlavní hrdinky. Všechno se v tomhle filmu točí de facto kolem něj, on tady ale rozhodně není jen za roztomilýho klaďase. Zaprvé není vůbec roztomilej (byl/nebyl to záměr- těžko říct), zadruhé ho vidíme například v situaci, kdy těžce plísní "vlastní" matku, div že na ni nevztáhne ruku. Tohle jsou pro mě momenty, které hodnotím velmi pozitivně. Slabší, příliš teatrální pro mě byla naopak situace, kdy se má fotograf milovat s Bosňačkou Askou, a jen co si odskočí, tak ji do ložnice přijde přefiknout pět vojáků. Z tohohle pichu hned navíc vzejde dítě. Tohle na mě bylo trochu moc, ale jinak se mi to opravdu líbilo. Rozhodně to není tuctový film. Naopak bych řekl, že je skutečně výjimečný. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně utahaný film. Asi tak půlku filmu se skoro nic neděje, pořád tam někdo blbě kecá, válečné Sarajevo je hodně špatně natočené, pomalu by člověk neřek, že tam je válka. Protivný Hirch, ono vesměs většina postav byla protivných. Ne toto mě opravdu neuchvátilo, popravdě jsem čekal mnohem víc. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je to silný příběh.nenechte se odradit některými komentáři zde.Penelope Cruz by dokázala svým talentem roztočit větrnou elektrárnu, ukázala celou škálu emocí ,byla jak větrná smršť.Tak jak se ona dokáže ponořit do role to dokáže málokterá herečka.K filmu :od začátku jsem si říkala po kom ten kluk má modré oči??????????????Plně se ztotožňuji s názorem lubici1995.A jen dodám ať jdou všechny války do prdele!!!!!!!!!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve finále bohužel spíš jen plytký rodinný melodramat, kdy si několikrát musíme v duchu předříkávat, že kýč je tu a tam potřeba. Už dříve mnohokrát a lépe natočený příběh o snaze získání potomka začíná pozváním dávného přítele do Sarajeva. Na cestu plnou vzpomínek se tak vydává svobodná matka i její frackovitý syn, jehož otec kdysi padl právě v bosensko-srbském konfliktu. Série flashbacků následuje, stejně jako manipulace a povrchní snaha o dramatické situace i dialogy jakoby opsané z červené knihovny. Nějaká zásadní myšlenka mi scházela, naopak znovu velmi potěší soustředěný výkon Penélope Cruz. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film, skoro po všech směrech. Největší problém spatřuji v tom, že jsem mu absolutně nic nevěřil. Rozhodně zajímavé téma, kde se ale již poněkolikáté zpracování daleko rozchází s mým jemným a vybroušeným filmovým nosem. Penelope Cruz, jako celkem věrohodná, i herecká ozdoba a poté už jen pár známých a známějších herců, v příběhu, který mi přišel nablýskaný, jako nějaké zánovní auto, které právě opustilo bránu autosalónu. Na první pohled nemá chybu, ale zevnitř obsahuje až moc nedodělků. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Gojko (Adnan Haskovic) rozpráva o svojej mladšej sestre počas jej gymnastickej zostavy, že by sa chcela stať druhou Nadiou Comăneciovou. Rumunka Nadia Comăneci bola veľmi nadanou a úspešnou gymnastkou a počas svojej bohatej kariéry v 70-tych rokoch minulého storočia získala okrem iných aj 8 olympijských medailí či 4 medaily na svetových šampionátov. (MikaelSVK)
  • Vo filme je spomenuté meno slávneho svetového komika nemých grotesiek Buster Keaton a na konci je vidieť aj jeho video, ktoré si pozerá Pietro (Pietro Castellitto). (fefee)
  • Natáčení probíhalo v Bosně a Hercegovině, Itálii a Řecku. (Terva)

Reklama

Reklama