Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ceskej preklad tohohle filmu je fakt presnej, Cusack tu postupne probere vsechny svoje pritelkyne. Muj nazor na film se behem sledovani filmu pohyboval mezi divnej, originalni a genialni. Nejvetsi problem pro me bylo zvyknout si na Cusackovo promlouvani na kameru, to mi totiz misty dost lezlo na nervy, ale jinak v podstate nemam filmu co vytknout. Akorat mi trosku prislo, ze se film vzdycky pekelne rozjede, ale za chvilku se zasekne a po chvili se zase rozjede, jako kdyz vam mechanika nechce vzit cd. Co se tyce hercu, tak Cusack je tu naprosto dokonalej, lip sem ho snad hrat nevidel, tohle bylo fakt na oskara. Z ostatnich stoji za zminku Tim Robbins a silenej, tentokrat tlustsi nez normalne, Jack Black. Dalsi co se ve filmu povedlo, je hudba, ta byla taky super, i kdyz misty ty hovory o deskach a skupinach byly otravny, protoze jsem nevedel, o cem to mluvi. Taky mi bylo dopredu jasny, jak film dopadne, poslednich zhruba dvacet minut uz filmu krapet dochazi dech. Ale celkove se mi film docela libil, skutecne se jedna o originalni komedii s par skvelejma napadama. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

High Fidelity nemůže být špatný film, protože to není pouze "na základě" románu Nicka Hornbyho. High Fidelity JE román převedený na plátno, v celém filmu jsou asi jen 3 scény, které v knize nenajdeme, jinak je to přesné jako švýcary, vtipné a chytlavé. Zazní tam fakt všechny věty, které jsem dočetla jen před několika málo hodinami a proto odpouštím i Johnu Cusackovi, kterého stále nemám moc ráda, roli Roba si střihnul dobře. Co sedí jako ulité je různorodá dvojka Dick a Barry, Robovi pomocníci, Jack Black je neskutečnýýý Týpek, který se snad ani nenarodil, ale vyhrabal přímo z pekla. Co dodat, toto je jeden z velmi mála případů, kdy mohu s klidným svědomím říct- pokud nejste na čtení, tak se stačí podívat na film, protože je knize totálně věrný. ()

Reklama

amirgal 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabomyslná romance pro věkovou kategorii 12 - 15 let, kde se John Cusack svěřuje se svými znalostmi o ženách a vztazích, které jsou na úrovni trochu protřelejšího teenagera. Je to smutné, protože mu ve filmu evidentně táhne na čtyřicet. Svůj herecký projev stylizovat, aby mu dodal na naléhavosti, ale celkový output pak vypadá poněkud křečovitě. Film by určitě zachránilo trochu víc vinylochylných konverzaček s Jackem Blackem v krámě a hodinový Blackův koncert, který by se do metráže jistě bez problémů vešel. Předlohu neznám, nemohu hodnotit jako adaptaci, ale pokud je tato slaboduchost zakotvena již v přeloze, asi to nebude kniha pro mne. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Film založený v podstatě na deklamovaném monologu hlavního hrdiny, kterým převážně komentuje všechny ex-přítelkyně a vyjadřuje svoje postoje a názory na ně, děj stojící z velké části na hudbě a věčné diskuzi o ní, rozhodně nepatří mezi přístupná dílka. Dle mého názoru je velmi těžké si najít k tomuto filmu cestičku, stejně jako k jemnému a netypickému humoru Nicka Hornbyho, jehož román byl předobrazem pro High fidelity. Někoho možná film nenadchne, protože pojednává o provařeném tématu, navíc je ona pomyslná cesta komplikována zvláštní formou (a ve chvíli, kdy začne hrdina mluvit do kamery, o to víc), nicméně po chvilce naslouchání (po hudební i slovní stránce - to zdůrazňuji), možná divák přijde na to, že se dívá na něco neobyčejně ojedinělého. Ale to jsem tak nějak zjistila až po tom, co doběhly závěrečné titulky. Možná je to tím, že mám ráda hudbu všeobecně, i přestože v tomto filmu jsem se víceméně nechytala, možná je to závěrem, který mi byl nadmíru sympatický a rozzářil mi obličej v úsměv. Možná... ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Dovolil bych si trochu polemizovat s oficiálním textem distributora."Poklad"?Tenhle film je zábavný? Je to tragikomedie toť vše. Nepatři do sta nej filmů, které jsem viděl a myslím, že o nic nepřišel ten, kdo ho neviděl, ale je to film, který musíte vidět, aby jste si udělali názor, protože znám zase mnoho lidí, kterým se velmi líbil. Já sem se na něj podíval a videokazetu vrátil do půjčovny. Určitě ho už shánět nebudu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Mezi původní knihou a její filmovou podobou je několik rozdílů. V knize například Rob (John Cusack) a Barry (Jack Black) diskutují o filmu Gauneři (1992), ve filmu je to Smrtelné zlo 2 (1987). (ThinkGeek)
  • Práva na knihu "High Fidelity" Nicka Hornbyho byla zakoupena za půl milionu dollarů, pod podmínkou, že režisérem filmu bude Mike Newell. (D3VIL)
  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama