Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku ma mrzí, že väčšina dobrých scénok už bola zospoilovaná v traileri, ale musím popravde povedať, že som si film užil veľmi dobre. Kevina Spaceyho v role prezidenta beriem skvele a musím povedať, že aj Michael Shannon ako Elvis je vynikajúci. Je síce pravda, že je vidno, že to len hrá a nepozeráme sa na skutočného Elvisa, ale stále to podľa mňa dáva dobre. A najmä musím povedať, že je v jeho hereckom podaní aj najväčšia komédia celého filmu. A rovnako aj posedenie s prezidentom je veľmi dobré. Tieto momenty sú skutočne najlepšou komédiou. Zvyšok je miestami výborný, miestami trošku nudný, ale ani raz som nemal z filmu pocit, že by bol vrcholne otrasný alebo blbý. A ktovie? Možno Elvis aj Nixon mali skutočne toho spoločného viac, než sme si mysleli. Minimálne osudy oboch postihli nešťastné udalosti. Ale nikdy na nich nezabudneme. Osobne som si film užil. A myslím si, že najlepšie bude ak si spravíte vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se Amazon cítí povinen naplňovat standardy filmů jako 90 minut délky a klasický příběhový rámec, když má beztak za cíl jen dopřát nám jednu legračně vyfabulovanou historku na základě existence jedné fotky. Elvis & Nixon nemá na to být v tom, co dělá, plnohodnotným filmem a neměl se o to ani pokoušet. Jako maximálně hodinová hříčka by to mohlo být perfektní. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Epická blbost zprostředkovaná na základě jedné slavné fotky a poukazování na to (jak je ostatně ve filmu zmíněno), že se vlastně neví proč a jak přesně k té fotce došlo. Říkal jsem si, že Kevin Spacey coby Frank Underwood si to své prezidentství dostatečně ozkoušel, ale je to vlastně jedno, protože film je jedna velká parodie a Nixon ta největší. Pokud se však od toho člověk oprostí, jedná se celkem o odlehčenou komedii s několika vtipnými gagy, kterou konzumenti Amazonového "Netflixu" ocení více než klasičtí povaleči u českých stanic...5/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon ako Elvis a Kevin Spacey ako Nixon. Celý príbeh je podložený len útržkami známych faktov a ešte známejšej fotografie, zvyšok príbehu je kreativita tvorcov. Obidvaja hlavní predstavitelia sú nosným trámom filmu, je na nich vystavaný. Dobre sa to pozerá, dobre sa to počúva, lebo z úst oboch – vtedy asi najznámejších ľudí v Amerike, plynú pozoruhodné múdrosti. Môj osobný problém bol, že som sa nedokázala stotožniť s obsadením Elvisa. Celý čas ho vnímam ako charizmatického a príťažlivého muža, až kým nepribral. Michael sa mi jednoducho nedostal pod kožu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% V momentě, kdy se Král setká s Nixonem začně atmosféra na plátně pořádně dýmit. Tomuhle říkám střet osobností. Bázlivá a zmatená osobnost Elvise (Michale Shannon) se v nixovonově oválné místnosti promění v neúprosného vyjednávače a suchar Nixon (Kevin Spacey) mu okamžitě podlehne. ELVIS AND NIXON je divácká jednohubka, ale herecky podmanivá a velmi uvolněná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama