Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (44)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Založeno na legendární fotografii, je tohle překvapivě dobrá retro komedie, kde první polovinu táhne neodolatelně podivínský Shannon a samotné absurdní setkání už je vyloženým bonbónkem a radostí - alespoň s nějakou znalostí dějinného kontextu a postavy 37. prezidenta USA. Notování si v opovržení Beatles nebo karate posunky, Nixon a to ego jak si Elvis získává jeho přízeň, jo... malý film pro dobrou náladu :) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mal na konte 31 filmov, vďaka čomu bol odborník na kostýmy a prestrojenia, mal čierny opasok v karate, ovládal kempo a taekwondo, pištol by vlastne ani nemusel nosiť ... no nájdite lepšieho kandidáta na post šéfa Úradu pre narkotiká a nebezpečné drogy. Jasný post pre pána Presleyho. Alebo nie? Zabavila som sa výborne, napríklad taká ukážka karate v oválnej pracovni nemala jedinú chybičku, hudba tiež výborná. A Michael Shannon je BOH ... a Kevin Spacey mu šliape na päty. 3,5* ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon ako Elvis a Kevin Spacey ako Nixon. Celý príbeh je podložený len útržkami známych faktov a ešte známejšej fotografie, zvyšok príbehu je kreativita tvorcov. Obidvaja hlavní predstavitelia sú nosným trámom filmu, je na nich vystavaný. Dobre sa to pozerá, dobre sa to počúva, lebo z úst oboch – vtedy asi najznámejších ľudí v Amerike, plynú pozoruhodné múdrosti. Môj osobný problém bol, že som sa nedokázala stotožniť s obsadením Elvisa. Celý čas ho vnímam ako charizmatického a príťažlivého muža, až kým nepribral. Michael sa mi jednoducho nedostal pod kožu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Epická blbost zprostředkovaná na základě jedné slavné fotky a poukazování na to (jak je ostatně ve filmu zmíněno), že se vlastně neví proč a jak přesně k té fotce došlo. Říkal jsem si, že Kevin Spacey coby Frank Underwood si to své prezidentství dostatečně ozkoušel, ale je to vlastně jedno, protože film je jedna velká parodie a Nixon ta největší. Pokud se však od toho člověk oprostí, jedná se celkem o odlehčenou komedii s několika vtipnými gagy, kterou konzumenti Amazonového "Netflixu" ocení více než klasičtí povaleči u českých stanic...5/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% V momentě, kdy se Král setká s Nixonem začně atmosféra na plátně pořádně dýmit. Tomuhle říkám střet osobností. Bázlivá a zmatená osobnost Elvise (Michale Shannon) se v nixovonově oválné místnosti promění v neúprosného vyjednávače a suchar Nixon (Kevin Spacey) mu okamžitě podlehne. ELVIS AND NIXON je divácká jednohubka, ale herecky podmanivá a velmi uvolněná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama