Reklama

Reklama

Homunculus

(festivalový název)
  • USA Homunculus
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
USA, 2009, 4 min

Obsahy(1)

Homunculus je temná, zvrácená bajka o spontánním zrodu a nespoutaném „id“. Homunculus v latině znamená „človíček“. Ve snímku se asociativně křižují dvě konceptuální roviny tohoto výrazu. První z těchto rovin je víra středověkých alchymistů v to, že „človíček“ se může spontánně zrodit z mrtvé nebo rozkládající se hmoty. Druhou rovinu tvoří Jungovo chápání „človíčka“ jako ztělesnění ryzího „id“. (Anifilm)

(více)

Recenze (7)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, má to dvě konceptuální roviny, které se naprosto asociativně a bez pochyb křižují, já však viděl i třetí , která jakoby vyvstávala přímo ze středu vzniklého kříže a je tam napsáno "čiročirá blbost". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytvořit z „Homuhnusu“? Prej človíček, já bych to viděl na bandu animovaných blivajzů, kteří se začnou v tomto animovaném hororovém shortu požírat mezi sebou. Ještě že to netrvá moc dlouho. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Žiadny horor, je to rozprávka o plesniach, ktoré ožili len preto, aby sa mohli začať požierať a nechať tak vzniknúť jednu veľkú. No uznajte, k tomu aby sa pleseň mohla šíriť, nepotrebuje snáď ksicht ako z Muppet Show. Navyše s blbým dabingom. Aj keď tá dnešná mládež... A báť sa pri tom môžu asi len diváci vo veku, kedy je ešte problematické vysloviť Canesten či Gorgonzola. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama