Reklama

Reklama

Homunculus

(festivalový název)
  • USA Homunculus
Krátkometrážní / Animovaný / Horor
USA, 2009, 4 min

Obsahy(1)

Homunculus je temná, zvrácená bajka o spontánním zrodu a nespoutaném „id“. Homunculus v latině znamená „človíček“. Ve snímku se asociativně křižují dvě konceptuální roviny tohoto výrazu. První z těchto rovin je víra středověkých alchymistů v to, že „človíček“ se může spontánně zrodit z mrtvé nebo rozkládající se hmoty. Druhou rovinu tvoří Jungovo chápání „človíčka“ jako ztělesnění ryzího „id“. (Anifilm)

(více)

Recenze (7)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytvořit z „Homuhnusu“? Prej človíček, já bych to viděl na bandu animovaných blivajzů, kteří se začnou v tomto animovaném hororovém shortu požírat mezi sebou. Ještě že to netrvá moc dlouho. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ano, má to dvě konceptuální roviny, které se naprosto asociativně a bez pochyb křižují, já však viděl i třetí , která jakoby vyvstávala přímo ze středu vzniklého kříže a je tam napsáno "čiročirá blbost". ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Žiadny horor, je to rozprávka o plesniach, ktoré ožili len preto, aby sa mohli začať požierať a nechať tak vzniknúť jednu veľkú. No uznajte, k tomu aby sa pleseň mohla šíriť, nepotrebuje snáď ksicht ako z Muppet Show. Navyše s blbým dabingom. Aj keď tá dnešná mládež... A báť sa pri tom môžu asi len diváci vo veku, kedy je ešte problematické vysloviť Canesten či Gorgonzola. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak v tom nikto nebude hľadať nejaký intelektuálny presah a proste len pripustí, že je to niečo o ničom, možno sa aj trošku pobaví. ()

Reklama

Reklama